September 26, 2010

Reminding Myself

Dengan ini , saya Nor Fazlin binti Mohamed Yusoff berjanji tak akan couple dengan sape sape pown sampai SPM tamat .

Jnji pade thun lpas .
Sudah bpegang pde jnji ni slame 10 bulan .

September 15, 2010

Sakitla Gilaa !

Assalamualaikum :) .
Ahha , post ni aku nk cte psal Hari Ini Dalam Sejarah . Gembira , sedih , sakit , teruja sume ade . Alkisah laa si Megat ni ajak g umah dye hri Isnin lpas . Aku punye excited la nk g . Egtkn umah dea dkat , skali kt Ampang nun ! Haih , aku dok pk nk g ngan ape . No choice , g ngan moto jelaa . Msalahnye tataw umah dye ktne . Tpi set ahh , da kte kmpul kt McD Gopeng pkul 3p.m. . Aku ngan Farie punye laa pk nk ekowt jlan mne blablabla . Aku taw jlan hiway je tpi aku taw la bhaye ! Farie taw jlan laen , so oke laa . T aku follow Farie jelaa .
Hri tu aku bngun cm biase laa . Haha pkul 1p.m. aku da start mregek . Ahha simple je , bju krung , spit rmbut , pkai bdak , lip gloss , celak . Tu je , ta paya over . Ahha , sbenanye mang tu je dressup aku . Haa , aku ta suke make up ahh ! Haha aku ngan Farie mang ta suke pown . Tpi at least , aku lg feminin dpd Farie . Haa , jgan marah yea Farie , ni knyataan . Ahha , da da lari topik . Azim kte na tlg guide , aku plak tade krdit na cntact dea . Aku pown grak ahh umah Farie dulu . Aku wat call-me-back kt Azim , tpi ta call pown . Hrmm , ktowg pown grak jela . Sesat pown , sesat jelaa . Yela , ktowg buknnye penah bjalan jauh ngan moto . Aku pown bru skali je smpai Ipoh Parade ngan moto . Slalu naek moto pown g skowla n tusyen jepp . Tu aku ta brani na g umah Megat tu . Tmbah ble taw umah dea jauh gile . Ahha , tpi tape ahh tmbah pngalaman kn . Haa , da smpai umah Farie kne tnggu dea mregek laa plak . Haha , plih tdung pown lame . Woi , tdung yg mak mentua kaw bg tu da pdan da taw ? Last last pkai tdung hitam gak . Aku da agak da , mcam plan aku ahh nk pkai ksut pe sume en , last last pkai sliper je . Haha aku suke pkai sliper , bia la . Hehe , da siap sume then ktowg pown mulekn pjalanan . Ahha , bmule ngan Bismilahirrahmanirrahim . Aku soh Farie grak dlu , aku follow blakang jela da tataw jalan . Haa , smpai kt dpan surau kat Manjoi tu ade satu kete ni bwak slow gle . Farie da ptong da . Aku pown na ptong gakk ah tkowt ta nmpak Farie da . Ok , line clear na ptong blah knan . Da line clear sume , aku pown press la moto tuh . Da elok aku kt sblah kete tu , ttibe plak kete tu na ke simpang knan plak ! Da dkat gle ngan moto aku , aku pown dgan smangat wat ahh emergency brake . Brake tgan , brake kaki , due due aku gune ! Tpi mlang gak ahh , moto aku tamaw brenti gak . Bommmmmmmm ! Haha , jatuh la aku ke tnah smbil tgok Farie kt smpang na ke kiri da . Kpale aku trhantuk kt pntu kete tu , sib baek helmet Index tu slamatkn aku . Wahh , aku pown tgolek laa kt jlan tu . Sib baek tade kete lalu . Aku shock gile laa time tu . Sib baek laa ade sowg laki ni tlong agkat moto . Trus aku bngun dpd tbaring tu . Ergghhhh , saket doe kaki aku ! Tahan jelaa . Tgok lutut aku bdarah , pedih gle . Vibrate doe bdan aku . Jntung aku da na tcabut da . Ttibe Farie call (Thank God !) . Aku ckap ahh aku jtuh moto , then dea dtang laa . Dea plik laa apsal aku tade blakang dea . Dea tgok luke kt ltut aku dea ckap 'Kaw bole tahan wea ? Aku jtuh moto sowg pown da nangis' . Ahha , aku ta nangis . Cehh , bngge plak hahah . Then dea ckap lgi 'Tu la , aku slalu jtuh moto sowg je . Kaw ta penah jatuh , skali jatuh ngan kete lagi' . Haa aku diam je , tkejut g sbenanye . Nme owg yg lggar aku tu Pavitra .

Pavitra : Sorry sorry , i nak ke knan
Alyn : Tak bg signal pown ?
Pavitra : Eh i dah bg signal la
Abg yg tlong tu : Amboi , mne de bg signal ! U ni bwak kete cmane ha ? I nmpak dri smpang tu , u tak bg signal pown .
Pavitra : Ouh sorry sorry , i sembang ngan nenek i , trus i blank .

Mang ckap mcam India la hang kn ?! Babi laa . Haa ni yg tmbah dose ni ! Ttibe aku plik apsal la plak pggang aku pown pdih . Tgok tgok de luke gak kt ctu . Haih , aku pown trik kain ke bwah cket . Farie call mak ayah dea soh dtang . Aku ? Sumpah aku tataw na watpe ! Moto bley start tpi taleh tkan gear . Abg tu tnye bley tak bwak moto tu ? (Dea tnjuk moto dea . Perhh , Lagenda siott !) Aku ckap ahh tak boleh , gile kaki aku da mnggeletar ni . Nak jlan pown lmbab . Sib baek bju raye aku sehat . Then Pavitra bg no fon dea +60102482096 n no ayah dea +60165674480 . Perhh , aku tataw na nangis ke ape . Ble dea da blah , abg tu soh msuk surau kt stu . Aku pown dgn lmbabnye bjalan laa ke ctu . Trus aku g kat paip tmpat amik aer smayang . Kne je aer kt ltut , trus aku ttup blik paip tu . Wargghhhh , saket ! Mate aku da brair da . Tahan Alyn tahan ! Ok ok . Then , tibelaa mak ayah Farie naek satu moto . Aku da tharu da ! Gle byk daa dyowg tlong aku . Aku tamaw gtaw parents aku coz cnfirm kne sound pnye . Da la ta gtaw na ke Gopeng . Mawnye g skowla naek Bas Cik Kiah blik . Ergghhh , tamaw aku ! Then mak Farie tnye , na g braye gak ke ? Ahha , mstilaa . Aku smangat gile nk g umah Megat ni , tmbah ngan Eva . Kn aku da ckap best lpak ngan Eva , of course ahh aku nk g . Then , mak Farie ckap na hntar . Otw nk g umah Farie blik , brulaa Azim call . Da atas moto mak Farie bwak , mlas ahh aku agkat . Da ahh dok ngan ayu , Farie je taw . Ahha , secret taw ? Malu laa aku kalo owg laen taw . Da smpai kt umah Farie , bru aku agkat Azim call yg ke-5 . Dea tnye ape ntah , aku lupe . Then aku gtaw dea , aku accident . Dea ta tkejut lgsung pown ! Trus aku ta ckap da psal uh . Aku ckap jap g grak la blablabla . Huh aku ckap dlam ati 'Kalo aku mati kt accident tu , msti dea nyesal ta call aku' . Haha , prasan jepp . Aku trus laa msuk blik Farie . Aku da plan laa tdow umah Farie mlam ni . Tamaw blik , takowt ! Haha , pastu Megat plak call . 'Wea wea , kaw accident ke ?' . Perhh cpatnye tsebar . =.='' . Ahha Megat soh g hospital tpi tamaw ahh , tkowt saket ! Hrmm , Farie gune tisu pown aku trus nangis . Kalo kt spital , cnfirm ahh g saket en ? Haihh , biar laa luke ni baek sndri . Lutut knan lbam , ltut kiri luke , siku kiri luke n pggang blah kiri luke . Aku tkowt mati je , tpi Azim kte luke tu tadenye leh mati . Kalo ta g klinik , bole mati . Ye ye je , nk mndi pown mnjerit . Megat tnggu la , aku nk dtang ni . Haha aku ckap dlam ati . Otw na ke McD tu , mak Farie bli plaster kt Jelapang . Kat umah tdi da ltak ubat da . Farie maen bg je ubt , ta tgok ubt ape . Tgok kaler htam , aku egtkn mnyak gamat , skali minyak angin ! Mang mnjerit ahh aku . Farie , kaw nk bnuh aku ke ? Aku tamaw mati lagi :( . Ahha , smpai je kt McD , aku call la Megat . Megat soh msuk balai . Azim plak soh tnggu . Aku tnggu la kt blakang McD tu . Smbil tnggu tu aku lkat laa plaster . Ahha , aku egtkn 2 moto je . Skali , 4 5 moto laa gak . Farie naek ngan Foo , aku naek ngan Azim . Aku cuak ahh naek moto ngan laki . Tpi tpakse , nk wat cmane en ? Da la aku ta reti dok blakang kalo naek scooter . Bukn pe , aku tataw nk ltak kaki ktne . Ngan pkai sliper nye . Haih =.='' . Sib baek dea bwak slow , ltut aku pdih da kne kaen . Jauh benor umah Megatnye ta smpai smpai g . Haih aku doa cpat laa smpai . Aku da ta tahan da , pdih gle ni . Smpai je , tgok sume pmpuan pkai tdung . Alahai , malu aku sowg je ta pkai . Farie bsik kt aku 'Wea , aku ttarik bju dea tdi' . Haha aku gelak je . Haih , pndai glak kt owg . Aku pown pgang blakang Azim jelaa . Aku ase na muntah ahh , dri pg ta mkan mkan . Yela , na mkan kt umah Megat pnye psal . Tpi ta lalu plak na mkan . Aku mkan pulut cket jepp . Megat , sdap ahh plut tu . Rugi ta mkan byk , smpai skrang tringat . Haih , Shida blik da ngan Aina . Syaza pown nk blik da ngan Aisyah . Tggal aku n Farie je pmpuan . Azim tnye aku , tamaw blik lg ke ? Farie ckap mak dea nk g Tambun pastu g Sg.Rokam . Blik cnfirm laa mlam . Kalo blik skrang , ta leh msuk umah coz kunci kt mak dea . Then , Azim kte tapela . Azim , Perd , Foo , Amin , Rain , sume g mne ntah . Tggal aku , Farie , Megat , Fitri mndap kt ctu . Hah , aku , Farie , Fitri tlong Megat goreng roti . Hah aku tlong tgok je . Aku bukn reti sgat bab bab msak ni . Hehe , t da nk kawen bru laa blaja . Ahha , lpak jelaa ktowg kt luar umah tu . Aku , Farie , Megat , Fitri , Syahmi n mmbe dea . Hah , blik pown Azim . Tpi ngan Perd jepp . Mlas ahh na tnye yg laen g mne . Aku da srbe sala da , tgok Azim cm na blik je . Tpi dea kte tape , so tapelaa . Aku da call mak aku da , mak aku bg tdow umah Farie . Alhamdulillah ahh , Tuhan syg aku lg . Ahha , pling best time lpak kt lua tu . Mkan nugget rmai rmai . Tpi kowg cte psal laki ! Aku ngan Farie diam jelaa , tamaw msuk cmpur . Ahha , ttibe Foo dtang . Wahh lgi rncak la yea ? Wea Megat , rugi aku ta capture time kaw pluk Perd tu . Haha , comel gila . Lilek ahh , sume owg de cte lwak msing msing en ? Ahha , lwak lwak . Alaa Azim ngan Foo na grak plak . Fmily Farie kt Jusco time tu . Aku soh Azim hntar smpai Old Town jelaa . Bia aku ngan Farie lpak stu ngan pkai bju krung nye . Err =.='' . Then Azim tnye mak ayah Farie ktne , aku ckap laa kt Jusco . Dea ckap na hntar kt Jusco plak . Farie pown call la mak dea , then ktowg pown g la ke Jusco . Ahha mlam tu lg pdih laa luke ltut aku kne angin mlam . Ahha , sib baek Azim bwak slow . Rimas aku ngan jaket dea trbang trbang . Haha , last last aku pgang jaket dea dri blakang . Haa , snang cte ! Ahha tnampak satu moto ni , laki bwak awek dea owtt pkai tshirt . Aku malu je pkai bju krung . Azim kate tape , raye . Haha , da smpai kt Jusco , ktowg cri locker na ltak helmet . Ntah cmane ntah bley rosak locker tu , sib baek dea mamat tlong . Dea gune wit dea bli token . Aku na byar blik , dea kte ta paya . Ahha , rezeki aku . Ttibe kt Jusco , tjumpe la plak Khairul Azzrin . Haih , mcam mcam . Blik tu , sggah Dataran japp maw mkan . Aku mkan Char Kuetiau ngan Teh O Ais Limau . Phit gle teh tu ! Ahha blik tu na tdow , mang sekse ahh . Ahha kerek aku je tdow atas ktil , Farie tdow bwah , mcam umah aku jee . Haha , aku kn sakit ! Hee , alasan . Aku tdow ta grak grak doe . Nak ke kiri cnfirm ahh sakit , knan pown saket . Last last aku tdow cmane ntah ngan bpeluh nye . Bukn pnas , tahan sakit . Aku nangis jee na tdow tu , Farie ta psan kowt . Huhu aku just nak kowg taw btape sakitnye aku ase ! Hmm , aku cte kt owg , dpe glak je . Da la , lpas ni tamaw cte daa . Plan nk g Klinik Kerajaan Jelapang lpas skowla Jumaat ni . Tgok cm lg truk je , smpai da nanah ni . Ee aku tgok sndri lg geli ahh ! Errghh takowt maw mndi . Hmm k la , mlas maw cte pnjang pnjang . Kowg sume jge dri yea , jgn jdi cm aku aw . Hati hati bwak moto uh , =.='' . K , tata .

Azim : Thanks tlong hntar Alyn , n sorry kalo susakn Azim . Ta kn sbab 'tu' je , da tamaw cntact ngan Alyn ? :(

Megat : Thanks
ahh ajak aku . Sorry mkan cket je , aku tade slere laa .

Farie & family : Thanks tlong Alyn . Makcik , pakcik n Farie da byk tlong Alyn . Tuhan je yg dpat blas sume tu . Sorry kalo susakn kowg .

Pavitra : Bangang la kaw tamaw byar plak ! Egt aku ta smpat amik plat kaw ? PFC 1988

Ouh Love !

September 13, 2010

Goodbye Taiping !

Assalamualaikum .
Ahha , hri ni bngun lmbat doe . Tu pown mak kjut sbab Farie call umah na ajak aku g braye umah sdare dye kat Parit Buntar . Perhh , laju je aku bngun . Tgok tgok , dea de call ncet aku . Ahha , tdow mati aku ni ! Akhirnye , kuar gak aku dri umah ni . Aku trus call Farie na cnfirmkn . Maklumlaa , Farie ta bley msg . Hahah , then trus mndi n siap siap . Aku pkai bju oren , skinny htam , cardigan klabu . Ahha , tu pown na cte . Suke ati ahh . Heheh , tnggu pnye tnggu ta dtang gak dme ni . Haish , aku msg Farie 'Lame btul kowg mregek =.='' . Ahha , trus dye call . Aku lupe plak dea ta leh msg . Dea kate tgah braye dlu . Huhu ok ok . Kakyang ajak g kdai jap , aku ekowt ahh . Bli bihun ajerr , msti mmbe dea na dtang . Balik , tgok dpe da dtang da . Ahha excited aku . Farie pkai bju baru ( I
BR ) , adek dye plak srbe purple . Ahha ktowg grak dri umah aku pkul 1 lbih kowt . Perhh tgok jlan ssak doe dri Perhentian Bukit Merah smpai Tol Jelapang . Ahha , cmane kami na balik ? Tape ahh , tu laen cte . Da smpai Parit Buntar , ktowg mkan ahh . Sdap ahh gak nsik yg sdare Farie msak uh . Then , aku da boring da . Aku trus lpak luar sowg sowg . Hahah , wat mcam umah sndri en ? Ish ish ish . Ahha , pastu tgkap gmbar sowg sowg smbil dgar lgu kat fon pkai earphone baru . Heheh , tade niat na blagak . Ahha , na grak dri umah tu yg besh tu . Sbab dpat wit raye . Ahha , ta sie sie aku ekowt en ? Dpat due smpul plak uh . Heheh , excited plak . Grak dri umah sdare Farie tu pkul 6p.m . Aku egtkn na blik da , rupenye mak dea ajk bjalan plak g Taiping Sentral .

 Ahha , aku trus msg Ajim . Dea pk uh , na dtang ke ta . Yea la umah dea kt Taiping . Ktowg knal kat Carsem , time aku niage uh . At last , dea ckap na dtang . Ouw yeay , tadelaa bosan sgat aku jlan ngan Farie je t . Aku ajak Farie msuk kdai jual CD . Ahha saje je . Tgok ade CD owg tu jual RM1 . Perhh , 2nd hand . Tpi orite gak en ? Aku da amik da cte The Chronicles Of Narnia . Ta tgok g uh cte tu . Bpe siri kuar pown aku tataw . Then aku ltak blik . Tbe tbe tnampak satu CD ni , ade gmbar Miley Cyrus . Trus aku pgang CD tu . Tjuk cte dye The Last Song . Cte romantik uh . Setan ahh hsut soh bli ni ! Grr . Tnampak la plak cte Prince Of Persia . Ta tgok g ahh cte ni . Dgar cte , cte tu besh gle . Tpi Farie kte dea ase dea ade . Oke fine , aku ltak blik . Nmpak plak cte Nanny McPhee & The Big Bang . Wahh cte ni yg aku na tgok sgat sgat kat wayang hri tu tu . Tpi tgok cte laen plak sbab da full . Now aku da tataw na plih yg mne . Tgah pk pk tu , ttbe Ajim srgah dri blakang . Keliwon pnye owg ! Maw gugur jntung aku ! Haish , saba ajelaa . Aku tnye dea na plih yg mne , dea wat muke blurr plak . Hahah , pe pe la kmu Ajim . Ajim dtang sowg je pkai bju biru kotak kotak . Smart la gak , huhu . Akhirnye , aku wat kputusan bli cte The Last Song uh . Tgok cm best je cover dea Miley Cyrus ngan hero . Aku da la mnat Miley Cyrus sbab lgu dea The Climb tu bg smangat kat aku . Ahha , best lgu tu . Farie bli cte Lagenda Budak Setan . Ahha , ni yg na tdow umah Farie ni . Ktowg ta tgok g cte tu . Hehe , t aku bwak CD aku , tgok kat umah kaw yea Farie ? Haha snang je wit g tggalkn aku . Abes RM15 . Ahha , aku hrap ta nyesal uh . Huhu , lpas bli CD tu kami jlan jlan la btige . Ahha Ajim ni suke sgat cubit pp aku n pgang tgkuk aku . Geli tahu ? Ahha , pling saket dea cubit pp aku time aku ckap psal Kak Nina . Hehe , dan dan pgil aku adik yea ? Haha , pe pe pown besh ah jlan ngan kaw . T jlan g k ? Aku suke tgok kaw snyum . Comel la plak . Heheh , tgok Farie pown byk glak gak laa . So , aku ase Farie dpat trime kaw la Ajim . Hah , kat cne tjumpe plak Iqbal . Ahha lelaki yg DA bnuh diri tpi TA mati g . Hahah , klaka ahh kaw Farie . Cmane laa kaw bley cam dea erkk ? Heheh aku egt dea sbab dea bg bear kat kaw je . Kowg , aku mlas cte Iqbal tu sape . Hahah , laen kli je laa yepp ? Haa , smbil jlan tu aku mkan ahh Cornetto Sundae Chocolate , bli kat McD . Ade plak Ajim tgur sliper aku besaa . Haish , slame ni aku pkai tade owg prasan pown . Hahah aku ta curi la ngek ! Aku bli kat Tesco . Aku suke pkai sliper yg bsar . Hahah jaat kaw en ? Da la tnggi gilaa , mndongak aku tgok kaw . =.='' . Then , mak Farie call da kte maw grak . Perhh , aku ase na muntah ahh coz muak mkan aiskim tu . Tahan jelaa , na wat cmane . Aku gtaw Ajim , mmbebel dea . Heheh , klaka kaw . Aku pnye bpeluh dlam kete tu . Bukn pnas , tahan muntah . Da la ayah Farie psang aircond kuat . Jlan plak ta rate , perhh mang na mati ahh aku . Line plak cm ape je , aku kne dial *100# , bru dpat msg Ajim . Ahha , tataw na dial ape da . Ouh yea , ktowg blik ekowt jlan lame . Smpai kat Chemor , bnti mkan plak . Aku mkan cket je , sbab ta lrat . Then , dlam pkul 1.15am aku smpai laa umah . Tgok kakcik je ade . Mak n abang da tdow , abah aku da g keje n kakyang ta blik g dri braye . Ahha , trus trkam pc . Ajim ta blas msg , da tdow kowt . Onl jepp , tgok geng Eva onl g . Ade plak na bg aku name kera , tamaw aku . Heheh , sib baek Azim backup aku dpd Jaja n Affiq . Thanks babe ! Wea kowg , sok la plan yea , g umah Megat cmane sume . Aku da ngantok ni .

Farie&family : Thanks uh ajak aku . Aku kn ank agkat kowg . Heheh :D

Ajim : Thanks tman Alyn n Farie jlan jlan kat Taiping Sentral . Ade gak mmbe kt Taiping ni . Alyn tamaw Ajim blanje bju tu sbab Farie da bli bju tu . Heheh , tape t Alyn mntak bju laen plak eh . Heheh , pe pe pown thanks laa tman ktowg n sowi kalo susa kn Ajim plak .

Azim : Jganle tching ngan Alyn . Alyn ta rti pjuk owg uh !

Huhu , k la da pnat sgat ni . Tata yea kowg , jge diri :D

 

September 9, 2010

Salam Lebaran

Assalamualaikum whbt . .
Wahh , dlam diam tak sdar yg kte da pose sbulan (bg kaum Adam) :D . Alhamdulillah , kte msih smpat jumpe ngan Aidilfitri thun ni . Hrap hrap thun dpan kte dpat jumpe Ramadhan n Syawal lg , aminn :) . Aku tulis post ni sbab bosan gle . Aku mang slalu sunyi tyme Raye . Sdih doe , owg laen sume epi , tpi aku dok muncung 2 meter (leh sgkut hanger doe) . Ahha , Farie da blik Pulau Pangkor . Siannye aku mlam raye ni . Dah laa kne block kt Fb coz wish raye byk sgat ! Warggghhhh , borink gle la . Tu pown , sib baek ah aku msg ngan Syamel . Takdela boring sgat even boring tu still de g . Thanks to Syamel coz lyan story aku mlam mlam Raye ni . Aku try byangkn sok , besh ke ta . Tpi , ase mcam ta besh jepp . Aku ase ta meriah lgsung laa Raye ni . Mybe aku da trase angin SPM kowt . Plus , cuti kjapp je . Ishh ntah laa , aku tataw la npe aku ta suke Raye . Tpi aku suke wit raye . Ahha , normal la tu kn .
Jom ahh aku cte psal psiapan Raye ktowg yg ta sbrape ni . . . .


Ahha , aku tataw ahh npe thun ni byk sgat bisnes . Kakyang ngan suar Levi's , mk aku ngan kuih rayenye . Biase ahh tu kn , msalahnye due due soh aku promote&jual . Luar biase jdiknye . Aku da bjaye jual 4psang Levi's kt mmbe tsyen . Ien amik due , Aziq amik due . Thanks to Ien n Aziq coz mringankn keje aku . Then aku jual plak kuih raye kat Farie . Mak dea bli kuih samperit yg Megat suke ngan Cornflakes Madu . Ahha saje market nme Megat . Oke oke , actually aku plan nk cat bilik . Tapi tade mse ahh , so aku egt next week jelaa . Aku nk cat kaler oren :D . Ahha , dinding blik aku tu da mcam diari tahu ? Mcam mcam luahan prasaan da aku tulis . Ngan marker pen , pen , pensel , highlight . Dinding tu mang jdik mangse kalo aku tgah bengang & touching sowg sowg . Ahha , tpi skrang aku da ta tulis kt dinding da . Da tade tmpat nk conteng doe ! So , tpakse gak ah aku tulis kt diari . Kalo aku mlas pown , aku cte jepp kt sape sape yg aku suke , ekowt dan jelaa . Kbanyakannye aku cte kat Raja . Mang byk gle ahh secret aku kat beliau . Bru bru ni aku story kt Syamel . Hah , thanks skali lg kat kaw yea Syamel . Honestly , best gle kalo aku story kat kaw . Wea , kaw pown kalo de pe pe cte je kt aku . Ahha , ta malu btul . Ishh lari topik da ! Jap aku bce blik tdi smpai mne . . . Haa , cat blik ! Haha pela Alyn ni . Ckap psal blik , aku kne tdow mrate la skrang sbab abg aku balik , tdow kt blik aku . Abg , jgn ah bce aw nukilan owg kt dinding tu . Smalam aku tdow kt dpan sowg sowg atas sofa . Mang saket tgkuk ahh aku ! Ahha , ok ok smbung blik . Cte psal kuih raye la plak . Aku de wat Biskut Milo . Tapi ta brape nk sdap even agk sedap . Aku wat due tray . Satu sdap , satu ta sdap . Hahah , sib baek ta wat byk . Then , aku tlong mak aku wat Samperit . Tlong ltak ceri jepp , hahah . Ade satu hri ni , aku tdow lmbat nk dkat pkul 3 pagi coz tlong kakyang wat Honey Cornflakes . Punyelaa aku ngantok . Yelahh , aku slalu tdow pkul 11mlam . Tpi , hari tu wat ta abesh . Smbung smlam plak . Smlam ktowg ta tdow . Ahha smpai sahur , bru la sume siap . Tu pown 2 kotak Cornflakes ta bukak g . Sambil wat tu , aku ngan kakyang tgok Crows Zero I n smbung Crows Zero II kpunyaan Syamel yg bru dpulangkn tdi . Syamel , thanks skali lg =.='' . Then , mlam ni ktowg nk wat Operasi Kemas Rumah . Aku tataw la npe minah ni suke wat keje mlam mlam . Siap psan kt aku g tu soh tdow ptang , jgn ngantok mlam . Hahah , wateve she's still my sis . Ni aku da kne pgil da actually . Da nk start operasi da ni , hahah . Tapi aku nk abeshkn dlu post ni . Mlas maw smbung smbung . Ni pown , aku tataw kowt kowt de typing error . Kalo de broken pnye bhase tu , biaseknla dri yepp xD . Aku maen type jepp . Aku type ta tgok screen . Ahha , knon expert la ni . Aku bab bab typing ni mang agk expert ah . Ta kire la kompter , laptop , or even phone . Perhh , bngge plak . Ustaz ckap exercise jari ngan bertasbih , bukn tot tet tot tet . Ahha , aku egt nsihat tu , tpi ta penah nk wat . Ish ish ish , truk gle ahh Alyn ni . Tape , aku ta malu nk ckap coz watpe nk cover kn kn ? Aku bnci hipokrit doe . So , jdilaa dri sndri .

Ahha , k lahh da kne sound ni . Ahaks , tajuk raye tpi story mrewang kn kn ? Tape , sape soh kowg bce kn . Hah , pe pe pown aku maw wish :

Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir & Batin
.
Mintak ampun dri ujung rmbut aku yg da straight ni , smpai ujung kuku jri kaki yg ta ptong g ni .
Aku mnusie biase doe , stiap hri de wat sala .
Oke lahh , kowg jge diri oke ? Nyte :D


P/s : t aku check blik k if de pe pe yg ta kne :D



September 8, 2010

Ouh Eva

Ahha , ni plak kesah group Eva . Aku pown tataw dri mne asalnye cte ni . Brmule dri Affiq yg invite aku join group Eva kat Fb . Excited gle aku time tu sbab aku tak knal dea , ttbe invite aku . Hahah , aku pown dgn selambenye join je n tuka nme aku Alyn Eva . Ouh yeah , mang sdap nme tu . Ahha , satu hri ni Syamel ckap Eva de event bukak pose . Perhhh , aku egt tamaw g coz tade mmbe tpi dea ckap leh ajak Farie . So , aku oke ajelaa . Kne byar RM15 . Hahah , klaka doe aku egt blik time Affiq mntak wit . Aku maen bg je , even tak knal . Haa , September 2 kami ke Malay & Thai Restaurant . Aku tgok dri jauhh mcam rmai je , segan aku . Ttibe , Farie cancel la plak nk join coz nk g Ipoh Parade jmp pkwe dea yg dtang dri jauh . Aku kalo tak , maw cancel gak tpi Hazrul n Affiq suda tnggu kt dpan tu . Hahah , lpas Farie blah aku maen dok je , sblah sape ntah . Hahah then kne tuka tmpat g mje laen . Aku dok kat sblah Lalink n Hazrul . Mnyesal dok stu coz mmisahkn dyowg , hee . Pe pe pown , thanks kat kowg coz invite aku . Ahha , t de event pe pe invite aku lg aw . Hahah , best lpak ngan kowg .



Affiq


Rain




Yen


Megat


Ajim


Amin


Ada

Damnly miss this moment :)

Heart Of Mine



Wahh , dlam diam , aku tak sgke la plak ade byk kwan . .
Kbanyakannye knalan dri Myspace dan Facebook . .
Ade gak yg knal kat tsyen (Pusat Tuisyen Utama) n byk lg laa :) . .
Ahha , ni kesah kwan kwan aku sjak lhir . .
Owg pgil ktowg ni Psycho or Pelangi . .
Kami kwan sjak Form 3 coz sume satu klas but bile Form 4 , kami da tak satu klas .

Aen msuk klas Orchid (Pure Science) . .
Aku , Farie , Dyyah , Yana , Miera klas Rose (Accounting Science) . .
Mayra , Marlia amik Civil Engineering , Mayra d Grik , Marlia d Taiping . .
Ape ape pown , ktowg still together even jrang jumpe . .
Ouh btw , sok (September 9) ktowg pnye geng anniversary . .
So , aku nk wish Happy Psycho & Rainbow Day . .
Hahah :D

Farie
Yana
Miera

Aen


Ok lah , lpas ni aku post psal mmbe mmbe yg laen plak :D