August 31, 2011

Aidilfitri Tanpa Abah

Assalamualaikum semua :DD
Cmana raya ? Oke ? Mesti oke kan kan ?
Alang alang aku da post ni , aku na wish korang ..
Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri dan Hari Kemerdekaan yang ke-54 .

Aku rasa tahun ni raya ta bmakna langsung .
Sebab ?
Sebab inilaa raya pertama tanpa abah dalam keluarga ni .
='(
Abah adik rindu na salam cium tangan abah .
Adik na minta maaf dekat abah .
Abah best ta sambut raya dekat sana ?
Mesti best kan sambut ngan ramai kawan baru .
Tadi ktorang g kubur abah , abah mesti nampak kan .
=)
Sorry abah , adik nangis lagi .
Sedih sangat ta dapat beraya dengan abah tahun ni .
Then sedih sebab ta dapat tengok abah selalu .
Tapi adik ta pernah lupa muka abah .
Muka abah senyum , marah , ketawa , semua adik ingat .
Sekali pun ta pernah lupa .
Erm abah , adik da na abis satu sem da dekat UiTM ni .
Bulan 9 ni final exam , abah doakan adik tau .
Adik na dapat Anugerah Dekan , atau Anugerah Naib Canselor .
Semua adik buat untuk abah , adik na abah bangga dengan adik .
Jangan lupa doakan adik tau abah .
Adik pun ta lupa doakan abah .
Oke abah , nanti adik post lagi .
=')

 

August 24, 2011

Final Test , coming soon

Oke , org laen sibuk ready nak raya bagai . Bia ahh aku spoil kan mood raya korang dengan mnyedarkan diri korang final test da na dekat . Perhh bukan tu je , assignment belambak kowt . ACC106 , CSC118 , CSC128 . Banyak ahh tu , seminggu lepas raya terus final test plak en . ARRGGGHHHH !!!!!

Actually kan , rsa mcam kejap je masa berlalu . Yelaa , tup tup da na abes satu sem kan . Rasa macam baru masuk kelas bpa hari je . Macam baru kenal ngan classmates and roomates je .

Bulan 9 nanti da final test kan , so lepas tu tatau lagi satu kelas lagi ke ta ngan member next sem . Hope dapat ahh satu kelas , dah ngam kan . Aku target Anugerah Dekan je wea , huh susa dohh . Asalkan berusaha kan , insyaAllah boleh .


So , hope doakan Alyn dan kawan kawan Alyn berjaya dengan cemerlang dalam sem ni dengan Anugerah Dekan , or better Anugerah Naib Canselor . Amin ~

ET , Husna , Alya : Gonna miss yall ^^

 

August 8, 2011

Thank you Pn. Normah Ahmad


Oke , lpas cuti midsem hritu ktowg de test CSC128 .
Haa aku mcm biaselaa ta stdy ape pown .
Stdy dlam kelas je da mncukupi utk aku mmningkn kpala .
Oke aku na cte nii .
Smlam aku tataw la npe aku ta bole tdow lgsung .
Slalu kalo ta bole tdow pown , ade jgak tdow 2 or 3 jam .
Kali ni aku ta tdow lgsung , pagi tu cm excited plak aku siap awal awal .
Haha msuk je klas CSC128 , haaa ngantok ouhh !
Jenuh jgak laa aku tahan mte ni , aduhh .
Ntah tbe tbe Pn. Normah kua ngan Amir g amik ape ntah .
Then dea ngan Amir msuk blik bwak 6 buah bku tebal yg bjudul A First Book of C++ .
Oke aku fkir dea na ajar pkai bku ni , share share .
Then dea bg blik assignment yg ktowg wat mse cuti tu ngan result test 1 CSC128 .
Oke aku sgt cuak , yelaa aku ta stdy ape ape kn .
Tpi alhamdulillah mrkah aku bole dkatakn tnggi , oke aku pown ta sgke .
Then dea ckap buku tu utk pelajar yg dpat mrkah 30 dan ke atas .
Aku da mula ukir senyuman , mcm taw taw je aku na bku rujukan kn .
Tyme dea bg bku ni kt aku , aku egt pesan dea .
"Sy hrap ngan adenye bku ni , awk akn blaja dgn lbih bsungguh-sungguh"
Oke , lbih kurang mcm tu la bunyi nye .
What ?! Mang aku tharu la wea , tpi tyme aku aku tgh ngntok sgt .
So cm ta amik kesa , tpi dlam kpala otak aku ni ta hnti hnti syukur .
Aku ucpkn terima kasih kpd Pn. Normah coz hdiahkn sy bku ni .
Siap ade signature lgi :')

Saya akn blaja rajin rajin lagi , insyaAllah .
Oke , ni yg dpat buku ni jgak , tahniah :)
-Amirul Hariz
-Nor Fazlin
-Wan Abdul Mueiz
-Naqiudin
-Wira Emas Adil
-Mohd Amiruddin Zubir

Oke aku sowg je pmpuan , okefine .


A First Book of C++
From Here to There
by Gary J. Bronson
Second Edition
800 pages

Hope buku ni dapat membantu aku dalam menyelesaikan masalah dalam Borland C++
Again , thanks Pn . Normah .
I love you

 

August 6, 2011

Playboy untuk playgirl sahaja

Oke , dah bnci aku dah la .
Jgn na cri ksalahan owg laen , sdgkn ksalahan sndri yg besar kt dpan mate .
Kaw ngan aku same same manusia kn .
Manusia bukan malaikat kn .
Manusia mlakukan ksilapan kn .
Sblum ni byk kaw tpu aku , aku trime je .
Npe aku na release tnsion kaw ta bole na trime sdangkan kaw ngan aku da tade ape ape ?
Kaw pown brubah , npe aku na brubah kaw ta suke ?
At least kalo aku brubah , aku still egt asal usul aku .
Aku ta lpe sape sape pown .
Kaw ? Kaw da stdy sane kaw lupe owg kt cni kn .
Siap mmbe kaw contact aku lg tuhhh .
Da la wea , kaw g la kalo na , aku ta kn halang .
Aku ta prlukan lelaki mcm kaw dlam hidup aku .
But aku still doakn kaw happy , kbaikan kaw .
Kaw da ta syg aku tape , bnci aku tape .
Tapi bole ta akhiri hbungan kte ngan cre baek ?
Ta perlu la smpai na remove aku kn .
Da ade pggnti tape , aku ta kn gnggu kowg la .
Aku ta rmpas hak owg laen .
Aku ta cri gduh ngan kaw , tpi npe kaw na cri slah aku ?
Oke aku mntak maaf ngan sume ksalahan aku kt kaw .
Thanks ngan ape yg kaw da wat .
Hlalkn ape yg kaw penah bg .
Tpulang pde kaw na maafkn ke ta , tugas aku da selesai .

Semoga bahagia dengan gadis pilihan kau .
Aku still Alyn Oren yg dlu , ta brubah ape pown .
Aku brubah sbb prubahan kaw .
Allah ta penah tdow .
:)