October 25, 2011

Impian

  1. Belajar di University of Tasmania , Australia .
  2. Dapat tamatkan pengajian dengan Anugerah Dekan atau Anugerah Naib Canselor.
  3. Sambung degree exactly lepas tamat diploma .
  4. Nak hantar mak pergi Mekah , insyaAllah .
  5. Dapat suami yang boleh bimbing saya ke arah kebaikan .
  6. Berkawan dengan semua orang .
  7. Jadi manusia yang baik .
  8. Pergi Disney World , Paris , Babylon , Australia and blabla .
  9. Melancong satu Malaysia , Genting Highlands , etc .
  10. Meninggal dunia di pangkuan orang yang saya sayang sebagai seorang Muslimah .
  11. Kamu semua doakan saya selama saya hidup atau sudah tiada .
Banyak lagi impian , tapi itu yang utama . Terima kasih , kbye

    October 22, 2011

    THE ET

    Heyy there , especially birthday girl sorang nihh .

    Siti Nursyafiqah binti Mohamed Hariri .

    Happy birthday babe , sweet 18 !
    Dah remaja dah sekarang ni awokk kan , hehe .
    Hope persahabatan kita ni kekal yeahh , aminn .
    Next sem kita study betul-betul okeyy .

    Lastly , sayang kau plus plus .
    Muahh muahh , haha :*


    Masa ni first time pergi Tesco Seri Iskandar yanng baru buka tu .








    October 21, 2011

    Haihh rahsia saya

    Sebenarnya aku ada 2 blog , tapi yang lagi 1 tu untuk rahsia .
    Yeahhh rahsia , tak ada siapa tahu blog itu kecuali aku .
    Ouh yeahh , tadi Encik Amiruddin [Encik Sepet] tanya aku 
    "Siapa lelaki yang dalam blog kau tu?"
    Selamber je dia tanya , tahulah aku bahawa dia sudah mengetahui blog aku lagi satu tu .
    Blog tu ada satu je post [8 September 2010] , pasal lelaki yang aku suka sejak dari Tingkatan 4 .
    Oleh sebab rahsia dah terbongkar , aku delete blog tersebut .
    Then aku buat blog baru , ahah .
    Ahah okay Encik Sepet pun baru mula berblogging sekarang .
    Post yang dia bagi aku baca pun okay la , not bad .
    Tak macam first post aku .
    Haha okay enough .


    So semoga anda berjaya yeahh .

    October 19, 2011

    Sakit .. ? :)

    Ouh yeahh , orang pening demam biasa kau risau nak mati .
    Yang orang lain pendam penyakit nak mati dia sorang-sorang siapa tahu ?
    Ouh come on la Alyn , itulah manusia kan ?
    Yeah , aku terima itu .

    Orang : Pening demam kau diam pergi makan ubat then tidur . Tapi tahniah aa sebab cara kau memang berjaya menarik simpati orang ramai . Loser , get lost !

    Orang lain : Kesian kau , jom aku doakan korang dan diri aku sendiri semoga cepat sembuh . Tapi pendam je sakit yang kita rasa tu , lagi baik daripada cerita dekat orang . Macam minta simpati kan ? Ada penyakit tak bermakna kita lemah kan ? Jangan berputus asa , teruskan perjuangan . Macam post aku yang sebelum ni , silence is a girls' loudest cry .

    October 18, 2011

    They said . .



    SILENCE is a girls' LOUDEST cry





    October 15, 2011

    Sedih






    Okayy time sekarang la demam nak datang kan .
    Berapa lapis toto dah aku pakai buat selimut .
    Okay tahan airmata .
    =(







    October 13, 2011

    Kampung Melayu Subang

    Ouhh yeahh setelah beberapa hari cuti semester bermula , aku dan Husna melancong ke Kuala Lumpur .

    Yeahh Rabu [121011] aku pergi Lumut , aku naik kenderaan bertaraf antarabangsa . Bas Roadways yo , laju , dingin , cekap dan amanah . Then , pukul 2.15 aku dan Husna naik bas Arwana dan turun di Stesen Bas Pudu Raya lebih kurang pukul 6.00 . Sementara menunggu abang Husna datang amik kami , kami makan KFC . Ouhh yeahh sebab dah kebuluran sangat kan , ahah . Then abang Husna datang membawa Perodua MyVi berwarna biru . Kemudian tibalah kami di rumah abangnya di Kampung Melayu Subang .

    **Pendekkan cerita . . .

    Khamis [131011] , Amir amik aku dan Husna . Then kami pergi ke rumah ET untuk mengambil beliau plak . Kemudian kami menuju ke One Utama . Sampai je , kami makan pizza yang baru keluar tu . Apa ke namanya , 7 cheese kot . Ahah lebih kurang la . Ntah apa malang nasib aku , aku kena makan pizza terbalik . Masa tu aku tengah pujuk mak aku tak nak balik hari ni sebab Husna buat muka kesian plak tinggal sorang . Aku tak boleh ouhh tengok orang buat muka kesian ni , dah lah muka Husna ni comel . Sambil tu , tunggu Naqiu datang . Okay skip , then pukul 2 macam tu kami karaoke di Neways sampai pukul 7.00 . Then kami semua balik , penat dan lapar .

    Jumaat [141011] , bangun lambat . Dah bangun , tidur balik . Ahah then pukul 4.00 macam tu Amir tetiba cakap ada dekat depan rumah , Okay , aku dan Husna lumba bersiap . Nasib ada 2 cermin , satu aku satu Husna . Masing-masing pakai selendang , malas nak outer dah . Then kami gerak ke Alamanda untuk mengambil Naqiu then teruskan perjalanan ke Bandar Baru Salak Tinggi , rumah kakngah aku . Sampai je , wahh teruja aku tengok Nia yang dah lama tak jumpa . Nia kenal maksu tak ni ? Eheh mesti la kenal , kankankan .

    Sabtu [151011] , okay hari ni tak buat apa pun . Mak datang dengan kakyang , abang dan Kak Ieda . Okay memang aku diam jela part kena marah dengan mak . Puan Salbiah , saya bukan suka-suka nak berseronok tapi saya nak teman Husna je . Hmm , tak suka orang salah anggap kalau aku buat baik ni . Tapi diam jelahh , karang aku cakap karang lain plak kan jadinya . Okay malas cerita .

    Ahad [161011] , bangun lambat hari ni sebab tak sihat . Ahah start malam semalam dah aku demam then sampai ke pagi aku tak larat bangun . Then lepas mandi baru okay balik , well aku demam memang sekejap je pun . Petang tu kami dengan kakyang pergi Kampung Melayu Subang untuk amik kereta kakyang yang masuk hospital . Lokasinya tak sampai 100 meter dari rumah abang Husna .

    That's all , nothing special about my days , kbye .

    X Y Z






    Makin lama makin serba salah .
    Cari masa sesuai , tamatkan semua lakonan ni .
    Harap hati ini tabah melepaskan orang yang aku sayang .




    October 9, 2011

    Semester Break !

    Heyy there , whazzup ?
    Ahaha hari ni dah masuk hari ke-3 aku terperap di rumah .
    Hati suruh lawat Wan Abdul Mueiz di KPJ tapi hati juga yang larang aku lawat dia .
    Ececeyy , bermadah bagai la plak en .
    Apa-apa pun cepat sembuh okayy abangah aku sorang ni , Mueiz .
    Semua tunggu kau nak pergi karaoke bagai , hahah .
    Sorry lahh tak dapat tengok kau , aku ada alasan sendiri .
    Tapi tak bermakna aku tak doakan kau , haihh tak pernah lupa doakan kau .

    Oleh itu , aku hanya duduk dalam rumah sahaja atau lebih tepat lagi dalam bilik sahaja .
    Aku rasa nak bunuh diri pun ada , tapi tak best .
    Baik mati kebosanan je , huh .
    Ouhh yeahh jom sembang pasal final exam , eheh .
    Final aku ada yang okay ada yang tak okay , mostly of course lahh tak okay .
    Impian aku nak Anugerah Dekan bagai tu tercampak macam tu je dalam diri aku .
    Sekarang apa yang aku tau , just berdiam diri .
    Lupakan kisah 'cinta' aku yang tak kemana tu , lupakan jgak semua 'impian' masa depan aku tu .
    Aku rasa nak kembali normal , malas berpura-pura hidup macam ni .
    Pedih ouhh aku rasa , okay korang tak tau aku sembang apa .
    Ouhh yeahh , tadi aku isi form study oversea .
    *Baru cakap tadi lupakan semua impian*
    Ahah , hati aku kuat suruh aku kejar impian study sana .
    Aku pun taktau ada apa ntah dekat sana .
    InsyaAllah kalau dapat tawaran ni , aku nak pergi .
    Sudah lama ku nantikan saat ini berulang .
    T_T
    Ahh kalau tak , terpaksa lahh aku bersaing dengan kawan-kawan aku sendiri dalam Sains Komputer .
    Huh , tak sampai hati kot .
    Dalam kelas luar kelas semua kawan bagai nak rak , hakikatnya semua tu bersaing sesama sendiri .
    Aku rasa hati aku dah terpikat , bukan apa , macam dah tertarik nak kawan dengan diorang semua .
    Alyn , kawal diri tu !
    Haa sampai merosot semua subjek ni , eheh baru ada life kan kan .
    Okay next sem jom jadi budak nerd , biarlah tak ada siapa nak kawan pun !
    Oh tidak ! Aku fikir banyak ni . =='



    Love Cinta Love Cinta

    Happy Ending .
    Heyy there , mesti korang selalu baca or tengok cerita cinta kan kan .
    Tak kisah la dongeng , true story or whatever , still love story .
    Paling famous pun Cinderella , Snow White and blablabla .
    Aku pun sama dohh ngan korang , hehe .
    Bila dah tengok or baca cerita macam tu , aku akan letak diri aku jadi watak dalam cerita tu .
    So sepanjang aku tengok movie or baca cerita tu , akulah yang kemas rumah , kena marah dengan mak tiri , kena buli dengan kakak-kakak tiri .
    Aku jugaklah yang selalu hilang orang yang aku sayang .
    Tapi aku bernasib baik jugak ouhh , ada prince charming plak datang .
    Hehe panjang kan cerita ?

    Bila dah habis cerita tu , aku sedar tu semua cerita .
    Tak mungkin jadi kenyataan , tambah lagi dekat aku kan ?
    Yelahh aku tak ada keluarga tiri macam Cinderella .
    Aku jgak tak kaya and cantik macam Snow White .
    Ahaha agak childish di situ .

    Even aku nak masuk 18 tahun dah , aku still ada impian .
    Nak putera hati aku melamar aku depan depan , ececeyy .
    Even aku tau takkan jadi kenyataan pun , aku still berharap .
    Berharap satu hari nanti impian aku akan jadi kenyataan .
    Aku nak happy ending macam dalam cerita yang aku selalu tengok .
    Nak happy ending macam dalam komik yang aku selalu baca .

    Oleh itu , aku selalu beli komik translate Jepun-Melayu .
    Tak kisahlahh korang nak cakap aku ni apa , ni life aku lahh .
    Semua orang kan ada impian , so ni impian aku .
    Hehe , okaylah nanti aku lagi merepek .

    Selamat tinggal .

    In real . .
    Semua harapkan orang yang kita suka tu , suka kita balik kan ?
    Aku baru sedar , macam kawan aku cakap 'Suka orang lagi best daripada orang suka kita' .
    Betul la apa yang dia cakap , seriously betul .
    Tambah lagi kalau orang yang kita suka tu tak tau yang kita suka dia .
    Trust me , kau akan rasa happy je bila ada dengan dia .
    Bila kau tau dia suka orang lain , hati kau sakit .
    Tapi dalam masa yang sama kau still happy , sebab kau yakin orang yang dia suka lagi layak bersama dia .
    So kau fikir-fikir , kau tak patut sedih la tengok orang yang kau suka akan happy di samping orang yang dia suka .
    Alamak , terharu la plak aku rasa .
    Hehe ^^

    So , untuk orang yang aku suka tu . .
    Always happy okay , semoga bahagia .
    Aku doakan yang terbaik untuk korang , hehe .