July 28, 2012

Sentap ~

Assalamualaikum !
Hee , post kali ini bukan nak mengadu .
Nak meluahkan perasaan je hee .
:)

1. Geram & Sedih
     Orang ikhlas tau tulis pasal si dia dekat blog ni semalam . Yang mana ? Cuba scroll ke bawah and click 'older post' . Malas lahh layan korang -.-' Aku tulis dengan penuh senyuman tau , cewahh ~ Boleh pula dia kata saya poyo ? Saya ulang , dia kata saya POYOOO . Ee mana tak geram ni , haihh . Masa online dekat library semalam [kantoi] aku baca balik blog aku takut ada typo . Dah habis scroll sampai bawaaah , ternampak ada 1 comment . Okay tak expect pun orang akan baca dan meninggalkan comment di situ :3 . Mula-mula aku tak baca pun nama peng-comment tu . Aku terus tengok gambar and view profile . Eh kejap , gambar macam kenal . Laa Imam Muda ke ? Cehh -.-' Tapi sebenarnya macam sedih la jugaa sebab profile photo dia gambar dia dengan .... Tak apa , aku faham tapi hati ni nak jealous jugaa nak buat camana kan . Eh eh jangan risau , faham :) Dengan hati yang sentap kejap tu , baru aku baca comment tu . Laaaaaaagi sentap sebab dia kata aku poyoooo ! :( Ishh bukan nak pujuk ! Okay dia taktau pun aku sentap . Buat macam biasa je ye , heh kesian betul dekat aku . Pujuk hati sendiri , hmm . Next , pasal external hard disk dia . Haha kalau tak 'IKHMAL'S' but then aku tukar "IKHMALYN' , eh biarlah :p . Then masa dekat bazaar tu dia tanya 'Masa bila external aku tukar nama?' . Hee aku pun dengan serta merta buat muka comel . Then dia sambung , 'Tak apa dah tukar balik dah' . Okayy fine , nak manja-manja sikit pun tak boleh . Taknak pinjam hard disk kau dah ! :(

Hokayy blurr kan gambar tu , taknak tengok !

2. Terharu
     Sedang aku melayan perasaan dekat blog tu , tetiba cik Alya yang duduk sebelah aku panggil usha facebook dia . Dia tunjuk ada orang post dekat awek dia cam gini 'Assalamualaikum cinta ~' . Wahh lagi sedih hati aku ni sebab jealous -.-' Haha biasalah , women .. Lalala ~ Lepas tu baru aku tengok ada nama aku . Eh si dia post dekat aku camtu ? Hehe terus tak usha blog dah , online facebook terus . Buat apa nak sedihkan diri lagi kan , sedangkan ada je benda yang boleh buat aku happy ? Cee tu pun sebab dia baru tengok 7 Petala Cinta . Nanti nak suruh dia tengok Di Bawah Lindungan Ka'bah . Hee , terharu gila masa dekat library tu . Benda kecil macam tu pun boleh buat perempuan happy tau ? :p Sengih sorang-sorang aku dibuatnya :)
Err .. Hee ^-^

3. Terkejut
     Buat pertama kalinya , hari ni kami nak berbuka puasa sama-sama . So dia suruh keluar pukul 6 petang . Heh , lapar sangat ke apa pukul 6 petang dah keluar ? Dah pusing-pusing berapa kali dekat bazaar tu , last last dia je beli . Beli donut je pun -.-' . Masa tu 6 lebih dah kot , nak dekat pukul 7 . Then kitorang terus lah pergi Dewan Makan Indera Mulia . Haa satu-satunya DM yang membenarkan siswa dan siswi bergabung , meletup ! Haha , kebanyakan orang dating dekat DM ni lahh , penuh manjang . Bukan dari penghuni IM je , bahkan Indera Sakti , Cempaka Sari dan juga Pasir Salak . Heh , kadang-kadang aku penghuni IM sendiri pun tak berani pergi DM ni sebab penuh je . Heh -.-' Okay tapi kami tak dating pun yee anak-anak , kami berbuka puasa sama-sama je . Eh sama eh ? Tak kisah lah . Ishh . Sementara nak beli makanan berbuka tu , kitorang sembang sembang la kejap . Then kakcik aku call .

Kakcik : Balik ke tak ?
Me : Tak . Orang balik next week , kenapa ?
Kakcik : Laa ingatkan balik hari ni ? 
Me : Tak jadi lahh sebab kakngah balik Ipoh hari Ahad then balik Kajang balik Sabtu depan . Eh Kajang plak , Sepang !
Kakcik ; Yelah yelah okay bye .

Mana datang Kajang tu entah tak faham aku . Kakngah aku duduk Sepang kot , nasib kakcik tak perasan . Eh ? Actually Ikhmal ialah penduduk Kajang . Yes tahu , but mulut ni tersasul kan . -.-'

Okay sambung*

Dah pukul 7.15 camtu aku beratur la beli makanan dekat Selera 5 tu , then aku beli air untuk dia sekali . Tetiba je masa aku nak datang balik dekat meja tu ada jejaka-jejaka lain yang turut menyertai event berbuka puasa ni . Wahh , Perkampungan Hadhari dekat DM IM . :3 Walawehh terkejut gila aku -.-' Then daripada duduk depan aku , dia duduk sebelah aku . Dayah [awek Alep] duduk depan aku plak tapi dia datang lambat sikit . Kesimpulannya , aku berasa sangat segan dan malu sampai nak makan pun tak senang . Eh over gila . But seriously , yes ... Before tu dah rasa tak ada selera , plus keramaian dengan lelaki pula di situ . Okay saya faham situasi anda , tapi terkejut tetap terkejut . Haha . Sorry , cam diam je . Habis tersentak , terkaku , tergamam , ter .. apa lagi eh ? Bukan tak suka , okay je nak berbuka ramai-ramai dengan kawan dia tapi saya ni pemalu orangnya . Haihh -.- Akhirnya aku menjadi Si Tanggang di situ . Eh ? Jadi batu lah . And makan pun sikit je sebab rasa nak termuntah , tak boleh telan haha . Akibatnya pukul 8 malam lebih dah rasa lapar gila . Kesian , boleh masuk Bersamamu TV3 kot . Lol . Tak apalah , si dia pun happy je time tu . Maklumlah first time berbuka sama-sama , sekali dengan kawan dia plak tu kan . Aku pun turut happy ye melihat kau senyum dan ketawa di samping sahabat-sahabat kau :) Senyum je tau , jangan biar senyuman tu pudar di bibir anda walaupun sesaat . Okay aku ni dah kenapa wehh ?

Dah gila kot -.-
 
At last , aku jadi tak ada perasaan sebab dah sentap , sedih tetiba happy dan terharu tu datang dan bercampur . So , cam orang tak ada perasaan je aku ni jadinya . Sorry lahh ye , aku ni memang cepat terasa , cepat jealous , cepat sedih , cepat semua lah . Faham-faham lah , perempuan . Haa :( Lagi minta maaf jika saya ni over ke apa ke . Eh dah memang perasaan aku cam tu masa tu , nak buat camana . Biarlah aku merawat luka di hati ini sendiri .

Okaylah nak tidur , kejap lagi nak keluar yeayyy !
*Happy kan balik diri ni :)

Sekian saja luahan perasaan , assalamualaikum !


July 26, 2012

I H B A J

Assalamualaikum !
Hee apa khabar semua ?
Hope sihat je , aminn ~

Apa itu I H B A J ?
Naaa , cuba teka .
Hahaha -.-' over

Okay baru-baru ni (semalam) kami [SMF] join Skuad Singgah Sahur UiTM Perak 2012 .
Memang best sangat-sangat ! Heh -.-
Banyak pengalaman yang kami dapat , wee ~
Ingatkan dapat satu group dengan encik Imam Muda , tapi apakan daya ..
-.-' Foineee , tak apa .
Actually saja je ni nak buang masa update blog , padahal esok kuiz Calculus II .
Hmmpphhh !
 Okaylah taktau nak cakap apa dah , ni gambaq .
Dengan BFF sayang saya <3 Alya :)

Hayat & Bella [Chua Chuu Chang]

Kemalasan nak remove red eye tu -.-'

Thank you Hayat :)

Err , alamak nak tau ke IHBAJ tu apa ?
I - Ikhmal
H - Hariz
B - Bin [lol -.-']
A - Ahmad
J - Jamil

Heh , okay siapa nak muntah tu pergi usha blog orang lain .

For him : Thank you sebab mengorat aku , lalala ~ Haha , aku sangat happy dengan kau . Alhamdulillah , sebulan dah pun kita eh ? Suka sangat bila kau ingatkan aku pasal solat , kawan semua tu . Walaupun aku selalu kena marah dengan kau , heh tak heran pun sebab kau dah janji tak tinggalkan aku kan ?
 .
 .
.
.
.
*Kejap laa , nak blushing !


Me : Kau kan 'Imam Muda' ?
You : Imam kau je
 .
.
.
.
.

*Blushing lagi !
 
Hehe terkejut tau , well dalam hati doa jugaa tau . Aminn :) Kita doa sama-sama tau . Hehe walaupun kita ber-aku-kau , jumpa pun tak selalu , tapi kita sweet kan ? Lalala ~ Haha aku suka kalau kita pakai baju sama warna tanpa plan , wee biarlah ! And of course , sangat terharu kalau kau pakai baju yang aku bagi tu :) Tapi tak suka laa kalau aku pakai baju kelabu , kau pakai kuning , and terbalik -.-' Macam gambar ni :
ILESSTHANTHREEYOU Imam Muda *InsyaAllah
 Eheh sebenarnya , walaupun dia ni agak panas baran tapi dia caring tau . Eleh kalau dia marah aku pun sekejap je , nanti dia pujuk balik belanja ice blended weee ~ Tu sebab tak kisah kalau kena marah :3 Ala faham-faham la aku ni pun banyak main orangnya hehe , siapa je yang boleh bersabar kan ? Dia selalu tanya 'sayang aku tak?' , and dengan serta-merta nya aku pun blushing , suka je -.-' Mestilahh sayang , tapi sayang tu kan bukan pada kata-kata . *Tetiba nak nyanyi 'More Than Words - Westlife' . Then dia selalu tanya 'aku layak ke untuk kau?' . Sentap tau kalau dengar . Selagi kau mampu bimbing aku , kau layak lahh . Lagi dia selalu tanya 'apa yang kau tak suka pasal aku?' . Haa tak ada pun , satu pun tak ada . Memang la kita masing-masing ada keburukannya tapi tak adalah sampai aku tak suka sebab kita memang tak sempurna kan ? Tapi kalau kau ada tak suka pasal aku , i'm so sorry ye , aku memang tak perfect pun .

Hee ada lagi tak soalan yang aku belum jawab ?
Nantilah bagitau ye :p

Hee aku suka betul dengar suara dia , yelahh ada orang kata suara dia macho tau . Tapi aku lagi suka dengar dia gelak tau , boleh buat aku gelak sekali sebab kalau dia gelak terasa ikhlas dari hati dia . Kot hehe . Then suka tengok muka dia buat-buat merajuk , muka tahan gelak haha . Bila aku buat dia gelak jugak , dia akan cakap 'Kau jahaaaat' . Hee :) Sebenarnya aku tak reti pujuk orang , but once aku dah buat dia merajuk kena la bertanggungjawab kan even tak semuanya berpunca daripada aku . Lalala ~ Haa , dia jugak suka tahu mood aku . Kadang-kadang kalau aku tak ada mood , dia akan tanya kau okay ke tak semua blablabla . Macam tau tau je , hee . Dia tau bila aku moody , menangis [tak selalu menangis] . Of course aku tak mengaku aku menangis , haha . Yang aku plak , kadang-kadang kalau dengar suara dia macam marah pun aku buat taktau je sebab nak jugak sembang dengan dia hehe . So , maafkan saya selalu buat kau runsing , tension , serabut etc . Aku just nak kacau kau , hee rindulah tu sebenarnya :) And dia selalu buat aku terharu , kadang tu sampai nak menangis rasanya :') Thank you sebab hadir dalam hidup aku tepat pada masa aku perlukan someone , hee ni ayat novel kau ajar . Lalala ~

Okaylah penatlah *Lapar sebenarnya hee . Nanti kita gosip lagi pasal dia okay :)

Taken by him on June 25th 2012 , 6;40pm .
I love him so much ! <3
Tolong , doakan kami kekal .
Amin :)

Thank you guys , assalamualaikum .

July 23, 2012

Banner Banner Banner

Assalamualaikum semua !
Again , taktau apa motif post ni .
Haha , excited sebab dah reti sikit pakai Adobe Photoshop ni .
Since dah reti sikit sikit ni , acik edit gambar je kerja .
Haha , ni pun banner baru atas tu .
Okay tau buruk , budak baru belajar ni .
Heh buruk kan , tak payah tengok lama-lama .
Suka tengok imam muda yang pegang walkie-talkie tu .
Lalala nak ?
Boleh blah , heh he's mine .
Again , lalala ~

Ni banner semalam -,-
Dah dah tak payah tengok lama-lama , nanti korang kutuk -,-
 Ustaz , ustaz i love you .
Haha lalala , kbye .

Tak ada motif , okaylah assalamualaikum .

July 22, 2012

Sem 3 Yang ... [Post Bergambar, Banyak Pula]

Assalamualaikum semua , what's up ?
First of all , nak wish SELAMAT BERPUASA di BULAN RAMADHAN ni yee .
Semoga semua dapat puasa penuh , and kumpul pahala banyak-banyak .
Aminn ~

So setelah sebulan lebih dah masuk UiTM balik ni , baru sekarang ada kelapangan masa untuk update blog ini .
Kesian ~
Well , sem 3 ni busy sikit dengan ke-serius-an aku untuk belajar .
Semuanya adalah untuk menaikkan pointer semata-mata .
And tidak lupa , kerana Allah swt .

So sem 3 ni better kot dari sem yang lepas , insyaAllah .
Dengan tanggungjawab yang aku pegang , aku rasa fikiran aku lebih matang .
Eh yeke ? Tapi still comel kot , lalala ~

Haha , sebenarnya taktau apa motif post benda ni .
Excited kot ada banner baru dengan imam muda dekat atas tu .
Sejuk hati ~ Ye dak ? Haha

So ini lah yang terjadi sepanjang sem 3 .
*Yang sempat capture jela kan haha

Tak ada lecturer je , cari phone capture
 Err agak kasihan lah jugaa , acik aku je yang muka separuh .
Dah lah gem** , ishh !

Buat tak nampak je jari tu okay

LDK kami haha

BFF <3
Persidangan Majlis Tertinggi
Multidimensi Pengacara Muda
 Thank you to photographer :*


Kawan baru <3
Hangout 'sekali-sekala'


FIHRAM + Hi tea di Hotel Heritage

Heii post ni tak habis lagi laa sebenarnya .
Nak cerita pasal budak gemuk ni .

 Nampak tak 'nur' dekat belakang tu ?
Okay gambar tak cantik -,-
Tengok ni plak ...
Hah yang mana ? Lalala ~ Kanan sekali tu ye <3


 Err hehe o_O
Namanya Ikhmal Hariz bin Ahmad Jamil .
Dah tu je boleh tau , tak boleh lebih lebih .
:p
Ouh yeahh kami ada tagline sendiri -,-
IHEARTYOU !

Okay tu je kot .
Assalamualaikum ! <3