November 27, 2012

Hapizul + Haryati

Assalamualaikum semua :3
Apa khabar ? Hee berhabuk tak blog ni ?
Tak kisahlah , hehe ni ada banyak cerita tau nak story .
Tapi cam tak sampai hati nak update blog sebab blog DiSK pun tak update lagi hmm .
So update blog DiSK dulu , tu pun 1 je . 
Ada banyak event lagi tau nak kena update , tunggu bayar YES dulu .
Nak kena upload banyak gambar -_-

Okay ni nak story pasal 17 Nov 2012 lepas .
Hari di mana salah seorang kakakku (kakyang) digelar Ratu Sehari ? Eh ?
Sebelum tu memang gila-gila la persiapan yang kami buat , hmm penat !
Akulah yang paling penat sebab aku dengan mak je yang ada dekat rumah selama persiapan dibuat .
Nasib masa sibuk Mr Ikhmal tolong jaga kebun (FarmVille 2) aku hehe .
Terima kasih awak :3
Tapi berbaloi kot persiapan tu sebab majlis berjalan lancar , alhamdulillah .

Masjid yang saya hias untuk Majlis Khatam Quran
Err .. err .. Kakyang saya sendiri yang siapkan hantaran
Ini Adam ! Hehe handsome boy saya ! (Anak kakngah)
Memasak sambil belajar tomyam :3
Roti jala kuah durian :D
 Eeeee geram la dengan budak ni ! Dia baru belajar nak jalan , nak cakap . Kalau berdiri je dia tak berani nak angkat kaki untuk bertapak . Kalau cakap plak , "Mamamamama" tu je yang dia tau . Aku suruh dia sebut "mak-su" dia taknak :( Lepas tu pandai posing depan kamera :') Adam , i mishh u shooooo mush !

Ada orang sorok dekat tempat sayur , haha nasib la dah aqiqah :p
Hiasan pelamin , cantik ..
Ni Dania , kakak Adam . Tu 'peace' dia :3
Kantoi .. bukan Nia yang main , mummy dia yang main (kakngah) - MyDin Mall
Eheh sempat sambut birthday saya and kakcik , birth date dekat kan .
Blueberry cake , abang sponsor . Thank you abang :*
Beg hantaran
Kek hantaran
Wallet hantaran
Kasut hantaran yang dipakai semasa bersanding -_-
Ni plak namanya Anis Sofea , baru lahir sebulan lepas :) (anak sulung abang)
Weee maksu hias buaian awak ^-^ (majlis berendoi , aqiqah)
 With dua beradik :3
Maksu rindu korang ni , datang la kampus jumpa maksu ^-^
Saya - kakngah - kakcik
Heee ~
 Kenduri pun best sebab ada penampilan khas : Hero saya ^-^ , Mr Ikhmal . Bestfriend saya , Bella . Abg Nazri , Abg Daus , Abg Subuh , Biha dan Amir .
Wee thank you korang sudi datang especially orang Kajang tu :*
I love you all *LESSTHANTHREE
Di rumah saya (belah perempuan)
Belah lelaki di Batu Gajah (tengok kasut hantaran)
Setelah berpenat lelah semua ..
Tadaaa inilah kami sekeluarga tanpa abg Krol sebab kurang sihat . Erm dan tanpa arwah abah jgak . Kalau abah ada lagi mesti best ! :(
Tiada dalam gambar : abg Krol , suami kakngah (kurang sihat)
Okaylah semua , tak sabar nak post lagi satu pasal UiTM :3
Hehe nantikan post akan datang ye (bajet ada orang baca) .
Sekian terima kasih , assalamualaikum ^-^




November 9, 2012

Mine :D

Assalamualaikum semua ! 
Hehe excited kejap nak type blog ni pukul 4 pagi kan -.-
Well tak boleh tdo sebab baru cek result .
Result ? Yeah result untuk pelajar diploma UiTM :D
Jeng ! Jeng ! Jeng !
Alhamdulillah tak repeat apa-apa !!
Ku sangka kan repeat Calculus II , alhamdulillah !!
Ya Allah , terima kasih .
Yang lain semua okay , alhamdulillah .

Ikut urutan , tengok yang mana dulu -.-
 1 - Cek lulus ke tak . Alhamdulillah tak ada 'GA' di situ :D First cari Calculus II then baru tengok yang lain . Yang repeat pun alhamdulillah much better daripada sem lepas .
2 - Cek GPA . Alhamdulillah GPA naik banyak la jgak kot hehe :)
3 - Cek CGPA - Alhamdulillah , CGPA still atas 3 walaupun mnurun 0.04 .

Wahh kali ni betul-betul berazam nak study betul-betul next sem :)
Mr Ikhmal Hariz , tolong kerah saya untuk selalu study okay .
Awak pun study jgak , and hey tahniah untuk result awak jgak ^^
Kita study sungguh-sungguh ye next sem :D
Eh pleasee merayu ni , jangan biar saya banyak main tau next sem :(
Mak , thank you selalu doakan adik .
Yela masa final pun adik selalu kacau mak walaupun mak tak sihat semua .
Tapi mak tenang je jawab "Mak selalu doakan anak mak"
Aww nanti adik nak jadi ibu macam mak :)
Semua lecturer yang ajar saya sem 3 ni , thank you sangat-sangat ajar saya dengan sabar :)

Dengan ini , berakhir sudah cerita sem 3 :)
Nantikan sem 4 saya okay ? :D
Tu je kot , hehe alhamdulillah .
Tahniah bagi yang dapat ANC or DL okay .
Yang tak dapat macam saya ni boleh cuba lagi , insyaAllah .
Sekian , assalamualaikum .



November 8, 2012

Result :)

Assalamualaikum semua !
So semua cerita pasal result , aku pun sama lah .

Tak cerita apa pun cuma nak membebel dekat sini kejap .
Eh membebel ke ?

Tak adalah just nak wish dekat semua student diploma UiTM seluruh Malaysia yang sedang menunggu result tu , jangan cuak lebih-lebih result tu dah ada -.- Cee cakap orang , aku pun sama haha . Harap-harap semua lulus weeh , aminn .

Result sem lepas yang buat aku serik untuk repeat :(
Ya Allah , luluskan semua course aku . Dah taknak merasa repeat dah walaupun satu paper .
Semoga result korang yang lain pun baik-baik je okay .
Aminn

P/s : Esok kalau dah keluar result jangan tanya aku okay , err jangan cakap pasal result lah senang ! Okaybye