June 29, 2013

Bekas Kekasih - Hanis Zalikha

Assalamualaikum semua ! :)

Baru-baru Alyn ada masalah dengan encik bf dengan ex dia , perghh besar juga masalah tu --' So dah bengang sangat Alyn terus Google tanda lelaki curanglah , ex-gf bf kacau , orang ketiga semua tu , and Alyn terjumpa satu post yang menarik which is from Hanis Zalikha . Memang makan dalam post dia ni kalau orang tu terasa , so Alyn copy and paste di blog ni sebab tau ex dia mesti baca punya --' Btw , tak expect pun famous blogger nak view blog Alyn ni , tapi thanks ye sebab tolong tegur Alyn tak mention Hanis Zalikha . Hee serius sorry , sumpah terlupa . Kalau tak nak credit sebelum goodbye tu tapi excited sangat pasal post ni , publish terus share merata-rata . Bad Alyn , so bad . Anyway , ni Alyn dah mention awal-awal ni , post ni Alyn copy , paste and touch up dari blog Hanis Zalikha .

Hehe post kali ni tak ada kena mengena pasal hidup Alyn .
Tapi ada kena mengena dengan hidup orang lain kot , teeettttt hahaha .
Tengok tajuk , 'Bekas Kekasih' ?
Haha makan dalam tak ?
Jom usha , korang ni bekas kekasih yang macam mana .

1. PATHETIC LIKE KATY PERRY
Katy Perry memang suka layan perasaan . Kisah cinta terhalang , berpisah bukan atas kehendak masing-masing, blablabla . Kalau buat videoclip mesti hero dia mati , nak menggambarkan yang keputusan untuk berpisah tu bukan di tangan satu sama lain . Sangat kasihan , puihhh ~

-Thinking Of You : "You said move on where do i go.. I guess second best it all i will know.. And yes i do regret, how could i let myself let you go.."

-The One That Got Away : "In another life, i would make you stay.. So i don't have to say you were the one that got away.. I should've told you what you mean to me cause now i pay the price"

Gosh , pathetic gila -.-

2. TOO HOPEFUL & OVERCONFIDENT LIKE MARIAH CAREY
Mariah Carey tak pernah lepaskan orang betul-betul . Dia mesti bagi hint yang dia nak lagi dekat orang tu kalau orang tu tetiba datang balik . Dia cheeky , confident , perasan hot . Dia memang hot , so tak apa . Yang lain tu , errr ... Kita panggil golongan ex yang macam dia ni sebagai 'Hopelessly Hopeful Romantic' . Oh sangat sepadan .

Bagi dia , "Oh aku hot so you're gonna come back to me . Kalau aku let go sekarang pun nanti kau confirm akan tersedar we belong together because you will always be my baby so don't forget about us ."

-We Belong Together : "I didn't mean it when i said i didn't love you so.. I should've hold on tight i never should've let you go" 
"Baby there ain't nobody better , we belong together"

-Always Be My Baby : "Now you wanna be free , so i let you fly , cause i know in my heart , our love will never die"

Confident kau "I let you fly.." then dia jumpa orang lain , byebye fly away terus !

-Don't Forget About Us : "Oh they say that you're in a new relationship , but we both know nothing comes close to what we had"
Well this is BULLSHIT ! You know what , Alyn pernah baca something like that on my bf's ex's blog . Kemain janji tak ganggu semua , blabla tapi still menyibuk hal orang . Haihh tak malu ke ? Masih blogging pasal my bf even diorang dah lama breakup . Dah bertahun kot , still nak kacau . Kalau taktau tak apa , ni dah tau he's with me sekarang . Sumpah gedik gila dia ni -.- Sibuk hal orang then bila Alyn marah , dia pun sibuk nak melenting cakap Alyn ni macam-macam . Then dia cakap taknak ganggu dah , doakan Alyn dengan dia happy blablabla tapi still kutuk-kutuk juga . Hipokrit gila . Dalam diam , dia ada contact juga rupa-rupanya . Mula-mula Alyn baca blog dia tu , sumpah rasa serba salah sebab rasa Alyn ni macam ganggu hubungan diorang plak . Bila Alyn minta break , ex dia beria-ria pujuk Alyn cakap dia dah berubah bagai , fuuuhh kisah lama tapi still ingat . Eh Alyn takkan lupa semua tu ! -.-
Nak tau betapa sakitnya hati Alyn bila diorang buat macam tu ?
Nah baca blog ni , pepandai lah korang baca post tarikh yang mana haha .
Alyn start couple dengan lelaki ni June 25th 2012 tapi sebelum tu pun lelaki tu memang dah ada awek . Lelaki tu pun sama je perangai , baca blog tu and korang akan faham mereka ni macam mana . Dalam diam ..
Bacalah post yang bertarikh semasa Alyn couple dengan lelaki tu , and tell me if Alyn tak patut rasa marah or whatever . Bukan niat nak malukan , nak bagi sedar diri . Ni kisah dulu , tapi bersambung di Twitter .
Fahamilah , Alyn bukan perempuan macam kau -.-
 
"When it's real , it's forever so don't forget about us"
Dafuq ??
3. HEADSTRONG LIKE ADELE
Adele memang tak faham bahasa . Orang dah tinggalkan dia untuk kahwin dengan orang lain , boleh dia datang wedding orang tu tanpa dijemput ? Ex macam ni serius merimaskan . Then tetiba "Nevermind i'll find someone like you.." apahal ? Kenapa nak cari orang yang lebih kurang sama juga ?? Carilah orang yang lebih baik , tu pun kalau awak tu cukup baiklah . Haha tak guna juga nak yang baik tapi diri sendiri ke laut . Sudah-sudahlah tu , jangan ganggu orang yang dah ada hubungan baru yang indah .


-Someone Like You : "I hate to turn up out of the blue uninvited but i couldn't stay away , i couldn't fight it , i'd hoped you see my face and then you'd be reminded that for me , it isn't over.."

-Rumour Has It : "She , she ain't real.. She ain't gonna be able to love you like i will"
"I heard you've been missing me , been telling people things you shouldn't be"
Ya Allah ..
-.-

4. LAZY LIKE THE SCRIPT
Ni jenis ex yang sayang dan cinta (puihh) tapi do nothing ! Ada juga orang macam ni , hahaha . Dia just harap the universe will somehow work its magic untuk satukan diorang kembali , tawakal la tu . Tapi jangan lupa , tawakal dan doa saja tak cukup dan tak kemana pun tanpa usaha .

Sadis gila , dia tau apa dia nak tapi tak ada daya langsung . Try lah dengar The Script ni , setakat duduk satu tempat , harap kekasih tu cari dia . Then kecewa sangat , hangout dengan kawan-kawan sampai mabuk baru nak call balik orang tu . Then jerit-jerit nama orang tu satu bandar . Errr , .. okay --'




-The Man Who Can't Be Moved : "Going back to the corner where i first saw you , gonna camp in my sleeping bag , i'm not gonna move"

"One day if you wake up and find that you're missing me , and your heart starts to wonder where in earth i could be , i'm thinking maybe you'd come back here"

-Nothing : "Am i better off dead , am i better off a quitter ?"


5. CRAZY LIKE TAYLOR SWIFT
Hah , taktau lagi Taylor Swift ni macam mana . Lagu dia je pun dah berkait , haha . Tak percaya ? Mula-mula happy nyanyi lagu Love Story , then confident sangat You Belong With Me . Dah dapat tu , Two Is Better Than One konon , Today Was A Fairytale , Mine bagai haha . Dah bergaduh , Back To December nak balik orang tu , bila tak dapat We Are Never Ever Getting Back Together , padahal memang orang tu dah taknak dia balik pun --' Cari pengganti , Begin Again haha lepas tu I Knew You Were Truble then tetiba Everything Has Changed . Pffttt apakah semua ini ?


-Back To December : "These days i haven't been sleeping , staying up playing back myself leaving.. When your birthday passed and i didn't call.. And i think about summer , all the beautiful times , i watched you laughing from the passenger side , realized that i loved you in the fall.. " 
Ini taktau lah spesis apa bila orang tu dah tak ada baru terhegeh-hegeh nak balik -.-
"You gave me all your love and all i gave you was GOODBYE"

-We Are Never Ever Getting Back Together : "We are never ever ever getting back together , we are never ever ever getting back together.. You go talk to your friends , talk to my friends , talk to me.. But weee are never ever ever getting back together.."
Seriously ? Never ever getting back together konon , tapi cari juga ! Puih puih !
"I'm really gonna miss you picking fights ,  and me falling for it screaming that i'm right ,
and you would hide away and find your peace of mind with some indie record that's much cooler than mine"
Seeeee ? Menyampah betul golongan ex macam ni . Mulut cakap taknak , blabla kemain lagi , buat macam ex dia nak dia balik padahal dia yang nak ex dia balik . 

So , korang rasa korang ni ex yang macam mana ? Kalau tak ada satu pun macam dekat atas , baguslah ! Hehe tahniah , anda tak annoying :) Tapi kalau ada satu or dua tu , bolehlah diperbaiki diri tu . Tu tak apa lagi , ni ada yang semua tu ada dekat dia . Orang macam ni memang .. err taktau macam mana dah nak describe dia haha . Menyampah plus annoying tahap -999 dah ni -.-

P/s : Secara jujurnya post ni memang khas untuk sesiapa yang memang terasa or tetiba marah sekarang ni . Gua dah cakap , jangan ganggu hidup gua . Ke tak faham maksud mind your own business ? Jangan buat gua marah okay ? Dulu gua fikir nak kawan dengan lu , lama-lama tau perangai lu macam lalang , gua rasa nak hentak je . Mula-mula tak apa lagi , lama-lama gua pun hilang sabar der ~ Gua harap ni last lu buat gua marah macam ni , dah banyak kali sangat lu buat gua marah tapi gua sabar . Ni kira tahap terawal tak boleh nak sabar lah ni . Lu buat gua marah lagi , buat hal lagi , tunggu la gua nak buat apa plak k . Salah orang lah nak cari gaduh dengan orang pendam dan pendendam macam gua . Sorry buat lu rasa malu ke apa , eh tau ke rasa malu macam mana ?

Di-copy dan diubahsuai sikit dari blog Hanis Zalikha .
Maaf ye , tadi terlupa nak credit , hehe :3

Angry Alyn is angry .
Sekian , maaf agak kasar post ni :3
Assalamualaikum .

3 comments:

  1. pernah jumpa post mcm ni dekat blog lain :)

    ReplyDelete
  2. i was read this at hanis zalikha blog...

    ReplyDelete
  3. Oh ha ah lupa nak credit . Thanks korang , ingatkan . Marah sangat ni .

    ReplyDelete

Assalamualaikum !
Nak comment boleh tapi jangan mencarut ye ?
Terima kasih daun keladi :3