October 31, 2013

Semester 5: Special Post

Assalamualaikum .
Apa khabar semua ?
Hehe dah baca previous post ?
Alololo sweet kan Alyn dengan kawan-kawan ? Hee .

Okay kali ni nak cerita pasal orang lain plak .
Siapa ? Siapa ??
Eh of course la pasal si mok tu haa .
Semester 5 ni kira macam memisahkan kami sementara waktu sebab mok tu praktikal .
Tapi , praktikal tu tak menghalang kami untuk jumpa , hee .
Cuma , Alyn akui kalau dah jauh and jarang jumpa ni banyak sangat dugaannya .
Gaduh kemain lagi dah macam perang dah , haihh .
Tapi , alhamdulillah kami masih bersama .
Ceeeeee ~
Okay skip part yang tak best tu .

Sepanjang sem 5 ni , Alyn tak ingatlah berapa kali kitorang jumpa .
Tapi Alyn story sikit kitorang ada pergi mana je , hee .
Start with masa buka puasa ramai-ramai tu .
He met my BFFs for the first time , oyehh kitorang buka puasa dekat Shabu-Shabu Ipoh .

 
 Lepas tu kitorang bajet-bajet model dekat Kinta Riverfront .
 Semua ahli rombongan , heee .
 Ye , saya orang susah ~
:(

Okay dah , no drama .
Esok paginya , Alyn dengan mok pergi jalan-jalan.
  Macam adik-beradik pun ada .
 Eceee , cover malu :p
  I love you baby :*

 Kadang-kadang dia WhatsApp gambar dia .
Eh , ingat tak baju yang Alyn bagi dia tu ?
Hehe , suka tengok dia pakai :)
Tu la , dulu orang tunjuk dia kata tak minat baju macam ni .
Hehe :p

Lepas tu kami adalah pergi jalan-jalan , ermm .. dekat i-City hehe .
Suka ye ? -.-

Seronok sangat jumpa dia , walaupun .. err agak awkward kalau dah lama sangat tak jumpa .
Serius , kalau dah lama tak jumpa rasa segan .
Dia pun sama , kadang-kadang nampak lah dia cover muka blushing dia tu :p

Baru-baru ni ada jumpa lagi , hehe .
Alyn stay rumah kakngah dekat Nilai .
So satu hari ni , dia ambil Alyn dekat rumah kakngah hehe .
Kitorang pergi Jusco AEON Seremban 2 , nak cari hadiah birthday ibu dia .
Sweet sangat , dia belikan jam yang caaaaantik sangat untuk ibu dia .
Sambil tu kitorang tengok wayang juga , Insidious 2 huhu .
Bajet je nak tidur mok tu , mengantuk katanya -.-
Tengok cerita hantu , nak tidur ? Tak dapatlah , haha .
 K tu je nak tunjuk hehe .

Sebenarnya , apa Alyn nak cakap dekat sini ialah kita kena kuat bila berjauhan ni sebab banyak sangat dugaan .
Kalau tak banyak pun , mesti berat .

P/s : Kalau awak sayangkan seseorang tu , jangan sesekali lepaskan dia pergi . Sekali dia dah pergi , susah untuk dia kembali . Kalau dia kembali pun , tak mungkin dia akan jadi seperti dulu , mesti ada yang berubah .

Sekian saja , hehe thank you baca !
Assalamualaikum .

October 29, 2013

Semester 5 : Sweet Friendship

Assalamualaikum guys !
Dah baca dah post sebelum ni ?
Tu intro tau , intro untuk post ni .
Previous post tu just nak cerita macam mana Alyn boleh get along with them .
Sebenarnya nak cerita pasal trip kami selama 3 hari 2 malam , hehe .

SEPTEMBER 21st 2013
Alyn dengan Firah pergi ambil kereta sewa , Perodua Viva .
Sewa dekat tempat biasa , GM Aliya Car Rental sebab Alyn selalu dapat murah dekat situ hee .
Bagi student UiTM Seri Iskandar or mana-mana institut berhampiran yang nak cari kereta sewa yang murah bagi Alyn lah , boleh contact kak Aliya melalui WhatsApp atau mesej atau call - 0134516530 .
Akak ni dengan hubby dia memang sporting gila , hehe best lah sewa dengan diorang ni .
Okay sambung cerita .
Lepas ambil kereta sewa tu , Alyn buat muka tak bersalah masuk kampus ikut gate depan .

Me : Assalamualaikum cik , saya nak masuk kejap ambil kawan .
Polis Bantuan (PB) : Kawan duduk blok mana ?
Me : Damar .
PB : Okay , ambil pas pelawat dulu .

Macam tak percaya je boleh masuk hehe .
Masa ni baru nak ambil Wawa , Yan dan Wani sebab Wani dengan Yan ada test pagi tu .
So Alyn dengan Firah parking kereta dekat Damar tu dan lepak di bilik Wani sementara tunggu diorang balik dari test dan kemas baju .

Lepas tu baru gerak , bismillahirrahmanirrahim ~
Kami menuju ke Taiping ikut jalan lama , masuk ikut jalan nak pergi Bota ke Parit entah .
Jalan dia , masyaAllah bengkang-bengkok dan berbukit-bukau dengan banyak lori nya .
Alyn rasa seronok sebab perjalanan tu agak mencabar , dengan drive kereta manual nya hehe .
Seronok turun naik gear , acah-acah drive kereta macam dalam cerita Fast 6 .
Padahal masa tu dah rasa tak sedap badan , nak demam .
Haha dah sampai Taiping , mula-mula kami pergi kenduri saudara Wawa kahwin .
Pergi kenduri pakai baju jalan-jalan je , serius .
Meet Yan and Firah !
*Abaikan orang ketiga dalam drama ni :p
Dengan Wani and Wawa hehe .
Lepas makan-makan , kitorang jalan-jalan dekat area Taiping ni .
Lalu dekat Taiping Lake Garden , lagi mana entah Alyn taktau hee .
Lepas tu kami masuk Muzium Taiping , weeee ~


Lupa plak berapa harga tiket , hee --'
Faham tak gambar ni ?
Okay abaikan .
Peserta rombongan , hee .

 Ee Alyn gemuk -.- 
Awak , awak tengok apa tu awak ?
*Krik krik
Haa kak nak kahwin dah ? Tahniah ler ~
Model majalah 'Muzium Taiping' edisi pertama .
Buat drama kejap --'
Kiri : Kami membuat rakaman filem 'Penunggu Muzium'
Kanan : Muka berlagak tapi macam hantu .
Ni pun nak buat muka berlagak , huh riak ~
Besar tak ? Maaflah angin kuat sangat , habis bendera -.-
Macam muzium sendiri je nak buat macam tu --'
Mak nenek ~
Gambar dalam kereta tu ... tak senonoh .
Alyn terjatuh dalam kolam , nak keringkan seluar .
Lalalalala ~
Cintailah bumi kita ~
*Tetiba -.-

Lepas tu kami pergi rumah Wawa , bersiap-siap pergi rumah kenduri tu balik .
Ada kugiran , wohoo .
Yan , retis kami dapat banyak offer untuk menyanyi tapi dia tolak .
Eh sukahati dia lah , dia artis :p
Habis kugiran tu , kami tidur dekat rumah Wawa .
Balik tu terus demam , beserta pakej selesema .
Selesema teruk baq hang !

SEPTEMBER 22nd 2013
Esoknya , rasa berat nak balik .
Haha dah seronok keluar sampai taknak balik kampus .
Otw balik tu kak Aliya call cakap dia tak ada dekat rumah .
So dia minta Alyn pulangkan kereta esok nya je , kereta parking dekat kolej .
Kitorang pun apa lagi , berjalan sakan lah !
Pergi rumah saudara Wawa , ada banyak miaw comel !
 
Hehe kitorang makan kejap ,  then pergi Hutan Paya Bakau Kuala Sepetang .

Mempergadaikan handphone untuk buat timer nak tangkap gambar ni hee .

Lepas tu kami jalan-jalan kejap , then terus nak jalan-jalan dekat Ipoh plak.
Masa otw tu kak Aliya call balik , cakap ada orang nak sewa kereta ni .
Nak tak nak , kena balik kampus juga .
Harapan sungguh .
Berkecai harapan nak tengok wayang , semua .
So kami pun terus menuju ke Seri Iskandar ikut jalan lama juga .
Perghhh jalan ni lagi mencabar , naik bukit tak lepas pakai gear 3 .
Boleh bayangkan betapa tinggi dan curam bukit tu ?
Dah sampai Seri Iskandar , acah-acah diorang tanya nak sambung sewa kereta lagi tak ?
Tapi diorang taknak sebab takut kena bayar mahal .
Tapi entah macam mana diorang tetiba setuju plak .
So terus contact kak Aliya cakap nak sambung sewa lagi sehari .
Kak Aliya pun okay je , serius kesian siapa yang nak sewa tu -.-

So kitorang jalan-jalan kejap dekat Billion beli tuala hingus disebabkan tak henti-henti bersin , then singgah Tutti Frutti hehe .
Ni share je , hee dapnyeeee .
*Lapar .
Kitorang pun terus pergi Jusco AEON Station 18 , hehe .
Kitorang tengok cerita Korea , yang bertajuk The Flu .
Cerita ni perli Alyn kot ! Huh ~
Bestlah cerita ni , jalan cerita pun best .
Cerita macam mana wabak H5N1 dengan senangnya merebak di Korea iaitu negara yang tak pernah dijangkiti virus bird flu tu .
Tengoklah , best ! Ada 1 part dalam cerita ni Alyn TERmenangis , masa anak doktor tu halang ibu dia dari kena tembak sambil jerit 'Jangan tembak mak saya !'
Huhu sedih sangat !
Dah habis wayang tu kami terus pergi rumah sepupu Wawa yang dekat Station 18 juga tu , tidur sana je hehe .

SEPTEMBER 23rd 2013
Esoknya , kami nak balik dah ~
Tapi masa otw tu Alyn acah-acah lagi ajak pergi Kellie's Castle memandangkan ada masa lagi sebelum nak pulangkan and memang tak pernah pergi sana .
Diorang pun okay je , so kitorang pun pergilah .
Ni baru boleh ber 'Penunggu Istana' hee .
Tiada dalam gambar : Guess who ? :p
Okay tukar photographer kejap :3
Mula-mula Alyn jalan sorang-sorang dekat sini .
Baca tajuk papan tanda tu 'Balkoni Serambi Berhantu' , terus patah balik tunggu diorang haha --'
Aweks , peeeeewit !


Panas oi ~


Sorok tuala hingus , haha ~
Suka gambar ni , macam oversea hehe :p
Drama lagi , haha .

Lepas tu kami terus balik kampus , hee .
Rehat dan terus study , tu la study week pergi merantau kan .

Okay guys , tu saja untuk post kali ni .
Nantikan post akan datang , laaaaagi special !
Hehe thank you for reading .
Assalamualaikum .