December 24, 2014

Karnival Sukan Mahasiswa UiTM (KARiSMA) 2014 Part III

Assalamualaikum semua!
Kahkahkah lama gila nak sambung post pasal KARiSMA ni.
So, mood KARiSMA tu dah hilang, hahaha.
Tapi tak apa, post ni, kita tengok gambar jela ye.

Okay Alyn nak minta maaf sebab tak masukkan gambar player wanita, sebab err seksi sikit.

 Hah tengok pepagi lagi dah kena susun medal dengan bear ni.
Kalau dapat 1 tak apalah juga. Heh.
 Ni budak kacau je.
Tetiba.

 

 Hah pepandai la korang cari diorang ni team mana. Kah.

So kira ni hari terakhir la untuk event ni.
Lepas tu adalah penyampaian hadiah.

 
Kenal tak siapa beliau?
Lagenda Emas Sepak Takraw Malaysia, En Salim Mohd Yusof.
Tau ni pun sebab Google, hehe.



 Haha disebabkan tak ada bear lebih untuk kami rembat, kitorang tangkap gambar dengan bear je pun jadilah.

 Haa nah nak bagi tengok gambar dua orang anak pakcik pengadil yang rajin usik Alyn.
Usik apa nak tau? Dia tunggu player Puncak Alam lalu depan pentas, lepas tu jerit
 "Abang! Abang! Kak Alyn kirim salam! Tengoklah kak Alyn ni!"
Tu baru satu, banyak lagi dia cakap. Aduh jatuh saham kak Alyn ni adik oi.
Heh kurang asam budak ni, kesian 'abang' Puncak Alam tu hilang fokus nak perform haha.

 
Omey takk? Hehe.
 
 Hehe Alyn paksa dia teman sebab segan and takut jadi emcee.

 Hehe rindu plak suasana macam ni.

Okay jom tengok lepas majlis penyampaian hadiah.
 Hehe kawan baru from Puncak Alam.
Ramadan and Anas, dua-dua student sport rec.
Tetiba ada player Puncak Alam bagi Alyn bear tu 1.
Gosh, terkejut gila and unexpected and i don't know how to react haha.
Thanks yeah.
 Azli, Najib, Ramadan, sayaaaa, Anas and Tasha.
Eh tetiba je krew sibuk bergambar dengan player kan? Haha.
Tak apa tak apa, time ni diorang dah lupa kitorang dah kot haha.

 Okay budak gambar kiri tu memang Alyn takkan lupa lah sebab dia paling kelakar haha.
Nampak Alyn ni kecil gila kot, senang je kena belasah dengan dia ni tinggi gila heh.
Dah la dia lagi muda, adeh.
Nama dia Haikal, suka berlagak.
Budak sport rec juga ni.
Gambar kanan tu plak, haha no comment.
Tasha dah macam dukung baby je Alyn tengok haha.

 Puncak Alam and Shah Alam bergabung meletup!

Okaylah tu je untuk post ni.
Banyak gambar tak jadi nak letak sebab nak pendekkan post ni haha.
Anyway, tahniah kepada semua atlet KARiSMA UiTM tak kira menang atau kalah.
 Terima kasih UiTM Jasin bagi peluang dekat kami untuk jadi krew ni.
Pengalaman tu sangat-sangat berharga dan takkan Alyn lupa.
Terima kasih Encik Zaini dan yang lain-lain yang banyak ajar dan tolong kami.
Kepada krew yang lain, walaupun dah terlambat tapi nak cakap juga terima kasih atas kerjasama korang semua.
Sorry kalau ada buat salah ke apa.
Tahniah dah jalankan amanah korang dengan jujur.

 Thanks for everything, guys.

Okaylah terima kasih sudi baca walaupun bersepah post ni haha.
Assalamualaikum.

November 21, 2014

Karnival Sukan Mahasiswa UiTM (KARiSMA) 2014 Part II

Assalamualaikum semua!Dah baca ke belum pevious post?
Belum? Nah baca dulu : KLIK SINI .
Bukan apa, dah baca previous post baru best baca post ni sebab post ni sambungan dari post yang lepas.

Okay, ingat tak Alyn cerita pasal KARiSMA tu?
Yela hari tu cerita tak habis kan?
Oleh sebab stuck dengan coding Java ni, Alyn merewang kejap dekat blog ni haha.
Meh Alyn sambung cerita.

Day 2 (October 27th 2014) :  Acara sepak takraw antara pasukan
Okay hari ni kami pakai baju KARiSMA yang UiTM bagi.
Ramai cakap baju krew KARiSMA tahun ni cantik.
Hehe Alyn tak reti nak tengok baju macam ni cantik macam mana tapi honestly Alyn suka la dedua baju tu.
Ramai yang minta tukar dengan jersi diorang, eh memang taklah haha.
First time join benda macam ni, sayanglah baju tu haha.
Lagipun badan laki kan sado-sado, mana muat kalau pakai baju Alyn saiz S hahaha kbye.


Haha oleh sebab Encik Zaini mengantuk sangat sebab tak cukup tidur, maklumlah orang busy, balik  dari kampus pun pepagi buta, Encik Zaini minta tolong Alyn jadi driver.
Alyn yang ingat tak ingat jalan nak pergi venue ni pun drive lah sementara Encik Zaini best je berdengkur dekat belakang tu.
Gurau~ Gurau~
Mula-mula tu pepandai je masuk simpang mana semua, last-last pakai GPS sebab takut sesat haha.

 Puncak Alam VS em em tak sure la sorry.
 Kikiki saja tengok linesman kita.
Hehe.
 Kedah VS em tak sure juga.
Sorry ye.
 Puncak Alam VS Melaka.
 Kami balik dengan bas sekali dengan player sepak takraw Melaka.
Balik ni memang meriah sebab player Perak tumpang bas kami.
Time ni memang best sebab diorang karaoke dalam bas.
Diorang eh, hehehe.

Day 3 (October 28th) : Final sepak takraw antara pasukan
 Player sepak takraw Kedah.
 Rasanya masa ni final antara pasukan.
So ni team Shah Alam.
 Sekali lagi bertemu team Puncak Alam.
Kelakar kome ni, dengar cerita training sesama lepas tu kena lawan kan.
Tak apa, lawan-lawan manja je.

 
 Ni adik-beradik.
 :)

So malam tu, em em kami ajak Encik Zaini pergi karaoke.
Perghh Encik Zaini pun on ajeee.
Malam tu terus buat kerja cepat-cepat haha.


 Tudia haaaa!

 Huwaaaa rindunya dekat korang!

Day 4 (29th October 2014) :  Acara sepak takraw antara regu bermula
 Haaa karaoke lagi sampai pukul berapa kan?
Pepagi dah buat muka sotong.
Eh apsal sotong kan?
Entahlah, hahaha.
 Pahang VS Perak
 Team Pahang
 Team Perak
Team Kedah
 
Team Puncak Alam.
 

Okay ni team Negeri Sembilan.
Diorang ni power walaupun tak ada pengurus and coach.
Diorang memang training sendiri rasanya.
Negeri Sembilan VS Puncak Alam




Sorry la banyak gambar Puncak Alam.
Suka tengok diorang punya game.



Adalah 1 kisah ni, haha ni macam tetiba sikit nak cerita.
Ada lah sorang dua dari team Puncak Alam yang rajin lalu-lalang depan meja urusetia lepas tu sengih-sengih.
Haha bukan dekat Alyn la, dekat pakcik ketua pangadil kot hahaha.
Player no 6 dengan no 12.
Ni pun sebenarnya no 12 tu yang suruh cerita pasal dia, haha tak malu kan? 

Ada sekali ni no 6 dengan 12 ni lalu depan pentas.
Lepas tu Alyn dengan Sha perasan yang tag baju no 6 tu terkeluar dari baju dia.
Kitorang pun gelak-gelak jela tengok.
Sekali lagi dia lalu, kami tanyalah kenapa tak cabut tag tu?
Dia jawab apa?
"Style"
Lepas tu ada lagi 1 scene, scene no 12 tukar seluar hahahaha ni paling kelakar.
Taknaklah cerita, hahahahaha.
Ni dia no 12 yang gedik.
Nak suruh dia belanja makan ni sebab dah semak dekat blog ni.
Lalalalala~

Haha dah la, tak ada mood dah nak cerita bila tengok gambar dia ni.
Haha okay kengkawan semua, sambung lagi next post.
Malas nak buat post panjang-panjang, nanti lama plak kome nak tunggu browser ni load semua content kan.
Haha so tunggulah post akan datang, maybe last post pasal KARiSMA.
Hee terima kasih sudi lawat blog ni.
Assalamualaikum.