February 19, 2014

Thailand : Day 4

Assalamualaikum semua !
Muahaha lambat gila nak sambung post yang dulu kan ?
So Alyn terus sambung jelah ye .

Okay pagi itu Alyn dan mak bangun awal sikit sebab nak pergi pasar pagi .
So kitorang berdua jela naik Tuk-Tuk pergi pasar pagi tu .
Nama pasar tu Hatyai Morning Market .
Tuk-Tuk tu cas ikut kepala je , so kira murah la tu .
So , dekat sana kiorang beli barang yang tak cukup je .
 Baju yang tak cukup untuk anak-anak dan cucu-cucu mak pun sudah dibeli !
Gajus untuk si gemuk dan untuk kami makan dalam bas nanti , hehe .
Lepas tu beli baju untuk kakcik .

Balik dari pasar kami pergi hotel kemas baju .
Lepas tu kitorang semua berkumpul di lobi then gerak cari tempat makan .
Nama restoran tu Chekkar Restaurant .
 Oh ye , ni menu wajib .
Som tum ! Secara tidak langsung menjadi favourite food Alyn selama dekat sana haha .
Teringat sampai sekarang , emm dapnyeee .
Lepas makan tu , tour guide kami terus tinggal dekat restoran tu .
Sedih plak rasa , heee bye Nita :)
 

Iklan ~ Iklan ~
Hehe .
 
 Masa ni otw nak masuk sempadan Malaysia balik dah .

Okay dah masuk Malaysia , kami singgah di Kompleks Bebas Cukai Padang Besar .
Beli Pepero banyak-banyak .
Tapi tak lama pun situ sebab ..
Emm ada 4 bom ditanam dekat kawasan berhampiran situ , rasanya masa tu 1 je dah jumpa .
Lagi 3 bom tak jumpa lagi so kitorang pun risau la .

Lepas tu kami berhenti solat di Masjid Kariah Kampung Tradisi .
Then terus balik Perak tapi berhenti rehat dan solat di R&R Juru dan R&R Bukit Gantang .
Sampai Perak dalam-dalam pukul 11pm , my cousin ambil dekat depan Terminal Amanjaya .
Penat ouh jalan jauh , esoknya kerja plak .

Hee so setakat tu jela percutian kami di Hatyai , Thailand .
Walaupun sekejap tapi rasalah seronoknya .
Cuma tak puas shopping , so lepas ni nak datang lagilah tapi dengan family best sikit kan ?
Hehe sekian saja post kali ni .
Assalamualaikum .